Isparta'da polise yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında rütbeli polislerin de bulunduğu 10 kişinin 6 ay önce talimatla ifadelerinin alındığı ortaya çıktı. O dönemde gözaltına dahi alınmayan polislerin dün soruşturmayı yürüten savcının 'sorularım var' diyerek gözaltına aldırdığı, ancak polislere tek bir soru yöneltmeden tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmeleri dikkat çekti.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından Türkiye genelinde polislere yönelik operasyonlar devam ediyor. Son olarak Isparta'da düzenlenen operasyonda aralarında rütbelilerin de bulunduğu 10 polis gözaltına alındı. Polisler, dün Isparta merkezli Antalya, Osmaniye, Bingöl, Mardin ve Tunceli'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Savcının tek bir soru daha sormadığı polisler tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Soruşturma hakkında bilgi veren polislerin avukatlarından Hıdır Yıldız, müvekkillerinin 'haberleşmenin gizliğini ihlal, iftira ve resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla gözaltına alındığını söyledi. Dün polislerin nezarethanede tutulduktan sonra bugün sabah adliyeye sevk edildiğini aktaran Av. Yıldız, "Savcılık ifade almadı. Bundan 6 ay önce bulundukları illere talimat yazarak ifadelerini aldı. Gözaltı kararı vermemişti. Daha sonraki gelişen olaylarda kendine göre gözaltı gerekçesi oluşturarak gözaltı karar verdi. Bu bizim rastladığımız, gördüğümüz bir durum değil. Savcıya bunu sorduğumuzda yeni aldığı müşteki ifadelerinde kendisince soracağı bir şeyler olduğunu, bu nedenle gözaltı kararı verdiğini söyledi. Ancak kendisi ifade almadı. Direkt tutuklamaya sevk etti. Bu daha önce alışık olduğumuz bir durum değil. Savcı beyin tutumunu anlamış değiliz." dedi.

"SUÇLAMALAR TUTUKLAMAYI GEREKTİREN DURUMLAR DEĞİL"

Müvekkillerinin mahkemeden serbest kalacağını inandığını söyleyen Av. Yıldız, mahkeme ve adalete güvendiklerini ifade etti. Dosyada müvekkillerine yönelik somut bir suçlama olmadığını belirten Yıldız, "Bu dinlemelerin hepsi mahkeme kararıyla yapılmış olan dinlemeler. Usulsüzlük, sahtecilik, bulunmayan dinlemeler. Böyle olduğu halde müvekkiller haberleşmenin gizliğini ihlalden gözaltına alındı. Hukuka aykırı, kanuna aykırı bir şey yoktur." ifadelerini kullandı. Yıldız, suçlamaların yüksek miktarda cezayı gerektirecek suçlardan olmadığını, 3 ve 6 aydan başlayan basit suçlar olduğunu söyledi. Av. Yıldız, bunların tutuklanmayı gerektiren hususlardan olmadığını, ancak böyle olduğu halde tutuklanmaya sevk edildiklerini söyledi.

Öte yandan, ailelerin adliye önünde bekleyişi devam ediyor. Eşlerinin hukuksuz hiçbir iş yapmadığına inandıklarını söyleyen polis eşleri, mahkemeden gelecek iyi bir haberi bekliyor.