İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı'nda iki terörist tarafından rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi Erzincan'da avukat, savcı ve hakimlerce kınandı.

Erzincan Adalet Sarayı önünde toplanan Cumhuriyet Savcıları ve Avukatlar yaşanan olaya tepki göstererek, yargı mensupları arasında birlik ve beraberlik içerisinde çalışma sağlandığına dikkat çektiler. Bir açıklama yapan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir; “Bu bir terör olayı. Terör olayının amaçlarından bir tanesi toplumumuzu karşı karşıya getirip, düşman yaratmak, huzurumu bozmak ve bunu yapabilmek içinde elinden geldiği kadar dokunulmaz yerlere girmeye çalışıyorlar. Dün yapılan bu saldırı sonucunda şehit olan meslektaşımızın tek bir amacı vardı; evine ekmek götürmek. Çok büyük bir tehlike var buna da dikkatlerinizi çekmek istiyoruz. Savcı ve hakimleri savunmanın önemli ayağı olan avukatlarla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Ve avukat süsü verilerek içeri giriyorlar. Avukatlarımız bizim için çok önemli. Avukatlarımız da bu konuda duyarlı ve bir aradayız. Birlik ve beraberiz ve bunun failleri kimse onların çıkartılması içinde avukatlarımız mücadele vermekte. Onun için biz biriz, beraberiz, onu vurgulamak içinde burada toplandık. Şehit düşen meslektaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ben de şehit olmak istiyorum hak uğruna, adalet uğruna. Meslektaşımız inanıyorum ki Yaradan’ın söylediği gibi, makamların en güzeline getirdi. Artık hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza eller uzanmasın. Bunu istiyoruz hak uğruna, savunma hakkı uğruna mücadele eden insanların artık zarar görmesini istemiyoruz. Allah bir daha bize böyle kötü günleri yaşatmasın” dedi.

Erzincan Baro Başkanı Cemalettin Özer ise yaptığı açıklamada; “31 Mart 2015 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesinde meslektaşımıza yönelik gerçekleşen müessif terör olayını lanetliyoruz. Bu olay en kutsal hak olan yaşama hakkına yönelik bir terör olayıdır. Bu terör olayını şiddetle kınıyoruz. Olayda şehit olan meslektaşımız Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. İddia, savunma ve karar merciinden oluşan yargı erkine karşı şiddetle ve şantajla adaletin tesis edilemeyeceğini tüm kamu oyuna açıkça duyururuz. Olayda avukatları, onların adliyeye giriş biçimlerini sorumlu tutmak isteyen haksız ithamları kabul etmek mümkün değildir. Saldırganlar avukat değillerdir. Varlık sebebi hukukun üstünlüğünü hak ve özgürlükleri korumak olan avukatların bu müessif olaydan hareketle hedef haline getirilmesi, sorumlu tutulmak istenilmesi kabul edilemez” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Burhan Saç da konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Biz Cumhuriyet Savcıları çarşıda eşimizin yanında vurulduk. Lojmanın girişinde vurulduk. Adliyede makam odamızda vurulduk. Ama doğruluktan, adaletten, haktan, hukuktan hiçbir zaman ayrılmadık. Bir Cumhuriyet Savcısı olarak Berkin Elvan’ında savcısıyız, dışarıdaki polisin de savcısıyız, karşı tarafta bizi izleyen insanın da savcısıyız, biz her kesimin savcısıyız. Her siyasi düşünceden arındırılmış bir şekilde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Burada birçok zorlukla ailesini bırakıp gelip, canla başla görev yapan, hafta sonu gelerek görev yapan, akşamları geç çıkarak görev yapan, evine dosya götürerek görev yapan arkadaşlarımız var. Hepimizin ortak amacı; adaleti tesis etmek, hakkı hakkına teslim etmektir. Bu anlamda bu saldırıların bizi yıldırmayacağına, görevimizi daha azimli bir şekilde yapacağımızı kamuoyuna bir Cumhuriyet savcısı olarak söz veriyorum” diye konuştu.

Öte yandan, makamında şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ilk savcılık görevine Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde başladığı öğrenildi.