17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyasının TOKİ ayağını yürüten Savcı Mehmet Yüzgeç, HSYK tarafından meslekten ihraç edilmesiyle ilgili açıklamalada bulundu. Hakkında verilen ihraç kararının yok hükmünde olduğunu belirten Savcı Yüzgeç, HSYK Başkanı'nın oluru olmak üzere iki şartın mutlaka birlikte gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Savcı yüzgeç, "HSYK 3. Dairesi, hakkımda soruşturma izni vermediği halde Adalet Bakanı, yetki gaspı yaparak hakkımda re'sen soruşturma izni vermiştir. Anayasal ve yasal normlara uygun olarak hakkımda verilmiş bir soruşturma izni bulunmadığından, yok hükmünde olan bir karar uyarınca yapılan müfettiş soruşturması ve akabindeki ihraç kararı da yok hükmündedir." ifadesini kullandı. Savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl meslekten ihraç edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Cavcısı iken 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası HSYK’nın 2014 yılı yaz kararnamesi ile Kahramanmaraş’a atanarak önce açığa alınan, sonra da meslekten ihraç edilen savcılar arasında yer alan Mehmet Yüzgeç, Twitter’dan paylaşımlar yaptı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi’nce meslekten ihraç edilen Cumhuriyet savcılarından Mehmet Yüzgeç, şahsıyla ilgili yapılan meslekten ihracın yok hükmünde olduğunu, Adalet Bakanı'nın ise yetki gaspı yaptığını iddia etti. Savcı Yüzgeç, Twitter hesabından, "Soruşturma dosyasında bakan ve bakan çocukları, Bakanlık bünyesinde genel müdürler, daire başkanları olduğu düşünüldüğünde, HSYK'nın vermediği bir soruşturma iznini Bakanın yetki gaspı yaparak re'sen soruşturma izni vermesini kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Hakim ve savcılar hakkında araştırma ve gerektiğinde inceleme ve soruşturma işlemlerinin Kurul müfettişlerine yaptırılabilmesi için, HSYK ilgili dairesinin teklifi ve HSYK Başkanının oluru olmak üzere iki şartın mutlaka birlikte gerçekleşmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Hakkındaki ihraç kararının yok hükmünde olduğunu vurgulayan Savcı Yüzgeç, şu sözlere yer verdi: "HSYK 3. Dairesi, hakkımda soruşturma izni vermediği halde Adalet Bakanı yetki gaspı yaparak hakkımda re'sen soruşturma izni vermiştir. Anayasal ve yasal normlara uygun olarak hakkımda verilmiş bir soruşturma izni bulunmadığından, yok hükmünde olan bir karar uyarınca yapılan müfettiş soruşturması ve akabindeki ihraç kararı da yok hükmündedir."