Ergenekon davasının eski savcısı Zekeriya Öz, Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’a yönelik saldırıyı değerlendirdi. Öz, "Nasıl bir devletiz ki savcımız şehit ediliyor, ölümü devletin üst makamlarınca gizleniyor. Devlet 5 kurşun diyor, doktor 2 kurşun diyor." dedi.

Twitter hesabı üzerinden şehit savcının ailesine başsağlığı dileyen Zekeriya Öz, "Çalışkanlığı ve efendiliğiyle herkesçe sevilen Mehmet Selim Kiraz'ın şehadetinden büyük üzüntü duydum. Eşi ve çocuklarının başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

'OPERASYONUN NİYE ACELEYE GETİRİLDİĞİNİ KİMSE ANLAMIŞ DEĞİL'

Şehit savcıyla ilgili soruşturmanın iyi yapılması gerektiğini ifade eden Öz, "Şehit savcımızla ilgili soruşturmanın çok iyi yapılması ve otopsi raporu ile balistik incelemelerinin kayıt altına alınması gerekir. Nasıl bir devletiz ki savcımız şehit ediliyor, ölümü devletin üst makamlarınca gizleniyor. Devlet 5 kurşun diyor, doktor 2 kurşun diyor. Operasyonun niye aceleye getirildiğini kimse anlamış değil, niye Adalet Bakanı ve Başbakan varken yurtdışındaki Cumhurbaşkanı konuşuyor ilginç. Savcı Mehmet Selim Kiraz önemli bir soruşturmaya bakıyorken niçin kendisine koruma verilmedi? Olayda ihmali olanların yargılanması gerekir." fikrini belirtti.

'TETİĞİ ÇEKEN DE DAHİL HEPSİ SERBEST BIRAKILDI'

Zekeriya Öz, "Danıştay saldırısından sonra yapılan açıklamalarda 'saldırının demokrasiye yapılmış saldırı olduğu' çeşitli kişi ve kurumca açıklanmıştı. Hatta saldırıdan 2 saat sonra yapılan protesto yürüyüşlerinde 'katil başbakan katil hükümet ve hükümet istifa' sloganları atılmıştı. Olayda gözaltına alınan bir kısım askeri şahsın önünde TEM şube müdürlerinin hazırolda bekledikleri, soru sormaya korktukları anlatılmıştı. Danıştay suikastıyla hükümeti yıkmaya teşebbüsten ve darbeden mahkum olanlar, bu davanın savcısıyım diyen başbakanın çıkarttırdığı kanunla; tetiği çeken de dahil hepsi serbest bırakıldı. Olayın asıl mağduru olan Cumhurbaşkanı geçende darbecilerden özür dilemişti. Sonuç mu? Ortada." ifadelerini kullandı.