Kamuoyunda TIR savcıları olarak bilinen Aziz Takçı, Ahmet Karacan, Süleyman Bağrıyanık, Özcan Şişman ve dönemin Adana Jandarma İl Komutanı Özkan Çokay’ın hakkında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tutuklama kararının ardından kelepçe takılmak istendi. Kelepçe takılma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşma salonuna bazı polis ve korumaların girmesine avukatlar tepki gösterdi. Savcılara destek amacıyla Adana Barosu’ndan duruşmaya katılan hakim ve avukatlar, duruşma salonuna silahla girilemeyeceğini ifade ederek, hakimden salondaki silahlı şahısların çıkartılması istendi. Tepkiler üzerine polis ve korumalar duruşma salonundan çıkartıldı.

Ayrıca tutuklama kararının ardından Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Haydar Çelik’in savcılara kelepçe takmak istemesi gerginliğe neden oldu. Tutuklama kararı verilen savcılar ve destek amacıyla salonda bulunan hakim ve avukatların tepkisi üzerine vazgeçildi. Bu gergin anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Öte yandan Savcı Aziz Takçı Zonguldak’tan özel uçakla Adana’ya getirildi. Takçı’nın getirilişi de bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.