Ahi Evran Üniversitesi Merkez Cacabey Yerleşkesi’nde tamamlanan Anaokulu 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında açılıyor.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ)’den yapılan açıklamada, “Cacabey Yerleşkesi’nde tamamlanan ve 1430 metrekare alana sahip olan Anaokulu'nun Kırşehir’de yepyeni bir anlayış ile son derece modern, çağın gerektirdiği tüm alt yapı ve eğitim olanakları ile donatıldığı ve tam gün hizmet vereceği” bildirildi.

Yapılan açıklamada, “15 kişi kapasiteli ve 8 sınıftan oluşan Anaokulu'nda, AEÜ’den ‘Okul Öncesi Öğretmenliği’ öğrencilerinin nezaretinde çocukların sabah 08.00’dan akşam 17.00’a kadar güvenli bir şekilde eğlenirken öğrenmelerine yardımcı olacak faaliyetler düzenleneceği ifade edildi.

Çocuk merkezli, oyun temelli, keşfederek öğrenme öncelikli Anaokulu, drama salonu, sanat odası, bilim odası, oyun odası ve yemekhaneye sahip. Çocukların okul ortamına adapte edip sosyal yaşam becerilerini geliştirerek topluma uyum sağlamanın amaçlandığı Anaokulunda, diyetisyen önerisi ile sağlıklı beslenme imkânı sunulacak. Üniversite personelinin çocuklarına öncelik tanınacağı bildirilen açıklamada, kayıtların internet üzerinden online sistemde ve 18 Ağustos 2015’de başlayacağı belirtildi.