Bursa’da kendilerini sahte polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler, telefonla aradıkları vatandaşlardan aldıkları binlerce lirayla sırra kadem bastı. Şüphelilerin, telefonla aradıkları vatandaşlara, 'Savcının hesabından para çekilmiş' diyerek dolandırcılık yaptıkları ortaya çıktı.

Gemlik Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden H.C., dolandırıldığını söyledi. Polise ifade veren H.C., kendisini arayan kişinin polis olduğunu ve kendisinin kimlik bilgilerini kullanarak terör örgütüne para yardımı yapıldığını belirterek ikna ettiklerini belirterek toplamda 12 bin 600 lira parayı verilen hesaba yatırdığını kaydetti. İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne müracaat eden S.Y. ise kendisini boşkomser olarak tanıtan dolandırıcının anlattıklarına inanarak 4 bin 833 lirayı verilen hesaba parayı yatırdı. Olayla ilgili ifade veren S.Y., "Bendisini başkomser olarak tanıtan şahıs, Diyarbakır'da oturan 23 yaşındaki bir kişinin kimlik bilgilerime ulaşarak savcının hesabından 20 bin lira para çektiğini söyledi. Savcı beye ağır küfür ve hakaret edildiğini belirterek. Olayla ilgili operasyon düzenleneceğini, işlemlerle ilgili para yatırmam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine banka hesabımdan 4 bin 333 lira para çektim, cebimdeki 500 lirayı da üzerine ilave ettim. Bir süre sonra dolandırılıdğımı anladım." dedi.

İnegöl'de ikamet eden H.Ç. de tüketici hakem heyetinden aradığını söyleyen bir kişinin hesabına 950 lira yatırdığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.