Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesine tepki gösteren Büyük Birlik Partisi Bursa Yıldırım İlçe Başkanı Fevzi Arda, “Devlet terör gruplarıyla müzakere etmekle zaten karizmasını kaybetmiştir. Ve sıkıştıkça paralel yapı ve lobiden bahsetmektedir. Sarınım bunu da ‘adliye suikastçıları lobisi’ diye bir lobi uydurup sıyrılacaklar.” dedi.
Dün Çağlayan Adliyesi'nde terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesine tepkiler dinmiyor.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adliyede şehit edilmesine tepki gösteren Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa Yıldırım ilçe başkanı Fevzi Arda ve beraberindeki partililer, Bursa adliyesine gelerek savcı ve avukatlara gül verdi.
Savcı Kiraz’ın şehit edilmesi nedeniyle üzüntüleri dile getiren Fevzi Arda ve beraberindekiler yaptıkları basın açıklamasının ardından adliye önünde bulunan savcı ve avukatlara gül verdi. BBP’liler daha sonra adliye binasına girerek savcılara baş sağlığı dileğinde bulunup gül dağıttı.

BUNU KİME HAVALE EDECEKLER

Savcı için başsağlığı dileğinde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa Yıldırım ilçe başkanı Fevzi Arda, “Biz 17 Mayıs 2006’da ki Danıştay saldırısını yapan Alparslar Arslan’ı unutmadık. Tunceli ovacık savcısı Murat Uzun’a yapılan hain saldırıyı unutmadık. Dün ‘Ergenekon savcısıyım’ diyen ve savcı Zekeriya Öz’e tüm özel yetkileri veren o günün başbakanı, bu gün Cumhurbaşkanı olmasına rağmen yaptığı açıklamalarla savcılarımızı adeta terör gruplarının önüne itmiş, infiale sebep olmuştur. Bu işin suçlusu o günün iktidarı ve devamının dır.” dedi.

Bütün olaylarda suçun sözde paralel yapının üstüne atıldığının altını çizen Fevzi Arda, şunları söyledi: “Önce suçluların bulunmasında tüm yetkileri veren hükumet ve yetkilileri daha sonra hiçbir şey olmamışcasına ‘paralel yapı yaptı’ ‘bunların oyununa geldik’ demişlerdir. Ergenekon’u bir anda yok sayıp, neredeyse tüm suçluları serbest bırakmışlardır. Devlet bu terör gruplarıyla müzakere etmekle zaten karizmasını kaybetmiştir. Ve sıkıştıkça paralel yapı ve lobiden bahsetmektedir. Sanırım bunu da ‘adliye suikastçileri lobisi’ diye bir lobi uydurup sıyrılacaklar. Sanırım bu da paralelcilerin üstüne kalacak.”
Bunca olaylara rağmen adliyeye silahın nasıl sokulduğunu soran BBP’li Arda, “3 kişilik bir terör grubundaki 3 kişinin avukatlığını iktidardan kim yapacak, kim savunacaktır. Sözün özü devlet terör gruplarıyla müzakere etmekle var olan karizmasını kaybetmiştir.” şeklinde konuşmasını tamamladı.