Bir dönem Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın amcasının oğlu Recep Kansız'ı ruhsatsız silahı ile öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Hakan B. adliyeye sevk edildi. Ayrıca 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak daha önce de Halit C. ve Şaban C. isimli 2 zanlı yakalanarak adliyeye sevk edilmişti.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekipleri, 15 Şubat'ta Sarıgöl Mahallesi Marmara Caddesi'nde Recep Kansız'ın öldürülmesi ile sonuçlanan olayla ilgili olarak soruşturma başlatmıştı. Aynı olayda Recep Kansız'ın oğlu İzzet Kansız'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi de yaralanmıştı. Yapılan çalışmalar sonucu Recep Kansız'ı öldüren, oğlu İzzet Kansız ile ayrıca 3 kişiyi de yaralayan silahlı saldırganların 3 kişi olduğu belirlenmişti. Geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan şüphelilerden Halit C. ve Şaban C. adliyeye sevk edilmişti.

Silahlı saldırı olayında silahı kullandığı iddia edilen 3. şüpheli Hakan B. de Eyüp'te bir kahvehanede ruhsatsız bir tabanca ile yakalanarak gözaltına alınmıştı. Silahın, saldırıda kullanıldığı silah olduğu öğrenilirken Hakan B.'nin, polise verdiği ilk ifadesinde, "Kansız ailesinden bir kişi bizden birini dövmüş. Biz de kavga konusuyla ilgili görüşüp konuşmak için oraya gitmiştik. Ancak onlardan biri 'Kafanıza sıktırmayın' deyince tahrik oldum." dediği öğrenildi.

Şüpheli Hakan B. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi.