Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya, 5 Nisan Avukat Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada avukatlık mesleğinin önemine işaret etti. Kaya, avukatların icra ettiği savunma hakkının yargıda vatandaş için olmazsa olmaz unsurlarından biri olduğunu söyledi.

Sendika Başkanı Ayhan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Demokratik hukuk devletinin ön şartı olan 'iddia, savunma ve karar'dan oluşan üç erk üzerine kurulu yargının temel ve vazgeçilmez unsurlarından biri olan savunma olmadan yargı bağımsızlığından söz edilemeyecektir. Savunma hakkı her vatandaşın olmazsa olmaz haklarından biridir.Bu haktan mahrum olan bireyler hiçbir zaman kendini güvende hissedemeyecek ve hukuka adalete ve devlete olan güvenleri sarsılacaktır ki bu da huzursuz bir toplum demektir. Bu bağlamda adaletin ve kişisel hakların en önemli savunucuları olarak avukatlar insanların ihtiyaç duydukları savunma hakkının temsilcileridir. Bütün toplumlarda, hukuka, eşitliğe ve adalete duyulan güvenin yüksek olmasında avukatlık mesleği önemli bir yer tutmaktadır. Bireylere her türlü sıkıntının bir şekilde mantıklı açıklamasını yapabilirsiniz ancak adaletsizliği ve hukuksuzluğu hiçbir şekilde açıklayamazsınız. Bu nedenle avukatlık mesleği hukuksuz uygulamaları engellemekle görevli olduğundan çok önemlidir."

Ayhan Kaya, eğitim camiası olarak özellikle idareci atamalarında yapılan hukuksuzluklara karşı müracaat edildiğinde üyelerinin haklarını sonuna kadar korumak için anlaşmalı avukatlarla birlikte çaba göstermeye gayret ettiklerini söyledi. Kaya, "Tüm bireyleri sahip olduğu haklar konusunda bilgilendiren, hak aramanın ve haklarının korunmasında onları yönlendirerek yardımcı olan avukatlarımız hukuksal ilişkilerin yürütülmesinde önemli görevler üstlenmiştir. Bu düşüncelerle, başta sendikamız avukatı Mehmet Dinç ve Murat Bostancı olmak üzere tüm avukatlarımızın adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumlulukla toplumumuz tarafından takdir edilen avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarı dileklerimle, sevgi ve saygılar sunarım." ifadelerini kullandı.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Aktif-Sen Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya sendika avukatı Mehmet Dinç’i ziyaret etti. Sendika avukatı Mehmet Dinç, ziyaretleri dolayısıyla Ayhan Kaya’ ya memnuniyetlerini iletti.