Kars'ın Arpaçay ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 7 Haziran 2015'de yapılacak olan 25. dönem milletvekili genel seçimleri öncesi köyleri ziyaret ederek seçim güvenliği ile ilgili vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantıları yapıyor.

Vatandaşlarla köy kahvelerinde bir araya gelen ekipler güvenlik tedbirleri kapsamında alınan önlemleri anlatıyor, diğer yandan da seçim hakkında sorulan sorulara yardımcı olmaya çalışıyor. Seçim tarihine kadar tüm köylerde yapılacak olan toplantılar ile tüm vatandaşlara ulaşılması hedefleniyor.

Kaymakam Faruk Erdem, yaptığı açıklamada, seçimlerin milletin iradesini özgürce sandığa yansıttığı en önemli araç olduğunu, kendilerinin de kolluk kuvvetleri olarak seçim güvenliği konusunda en önemli görevlerinin seçim güvenliğini sağlayarak vatandaşların iradesinin özgür bir şekilde hiçbir baskı ve etki altında kalmadan sandığa tam bir şekilde yansımasını sağlamak olduğunu bildirdi.

Bu amaçla siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarla yaptıkları toplantılarda da hassas oldukları konuları kendilerine aktardıklarını ileten Kaymakam Erdem, ilçelerinde bulunan huzur ortamını kimseye bozdurmayacaklarını ve bu amaçla her türlü güvenlik tedbirinin alındığını ifade etti.