Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) Diyarbakır mitingi öncesinde yapılan saldırıyı kınadı. Tarhan, “Seçim güvenliğini bile sağlayamayan iktidar, meydanı karanlık odaklara bıraktı. Sorumluları ortaya çıkarmak konusunda zorunluluğu olmasına rağmen, bu konuda güven vermediği de ortadadır.” dedi.

Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, "Terörün siyaset aracı olarak kullanılmasından ne zaman vazgeçilecek? İktidar ve Meclis içi muhalefet partileri tarafından körüklenen ve terörü besleyen kimlik, köken, mezhep ve inanç siyasetine ne zaman son verilecek?" diye sordu.

Tehlikeli siyaset anlayışından beslenen partilerin belki kendilerine üç beş koltuk daha fazla edinebileceğini ama geride birbirine düşman kırık bir toplum ve karanlık odaklarca sakatlanmış bir demokrasi bırakacaklarını savunan Tarhan, şunları kaydetti: “Diyarbakır’da yapılan saldırı kim tarafından yapılmış olursa olsun, tablo gösteriyor ki, iktidarıyla muhalefetiyle ülkemiz bugün kirli bir siyasetin esiridir. Seçim güvenliğini bile sağlayamayan iktidar, meydanı karanlık odaklara bıraktı. Sorumluları ortaya çıkarmak konusunda zorunluluğu olmasına rağmen, bu konuda güven vermediği de ortadadır. Bu karanlık operasyonlarla sandık sonucunu değiştirmek isterken can yakıp, can alanlar bunun hesabını nasıl verecek?”

Tarhan, şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkenin temiz insanları, birilerinin hangi amaçla olursa olsun neler yapabileceğini, ülkemizin altını oyanların nasıl tehlikeli bir oyun oynadığını görmeli ve artık bu döngüyü kırmalıdır. Diyarbakır’daki saldırıyı kınıyor, provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı yapıyoruz. Türkiye’ye geçmiş olsun, başı sağ olsun.”