Adıyaman İl Seçim Kurulu, MHP’nin itirazı üzerine, AKP tarafından inşaat halinde olan ve seçim bürosu bulunmayan binaya asılan dev afişlerin indirilmesine karar verdi. Karar çerçevesinde Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne afişlerin indirilmesi için müzekkere gönderildi. Ancak belirtilen süreyi 3 gün geçmesine rağmen karar uygulanmadı.

Adıyaman’da AK Parti tarafından valilik binasının yanında inşaat halindeki bir binanın üç cephesine asılan dev seçim afişleri şehirde tartışma başlattı. MHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ömer Yıldırım, afişlerin YSK’nın 23 Şubat tarihli 236 sayılı kararına aykırı olduğunu belirterek 13 Mayıs’ta itiraz etti. İtirazı alan İl Seçim Kurulu, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak şartlara uyup uymadığını kontrol etmesini istedi. Emniyet Müdürlüğü, söz konusu yerin 5 katlı binadan oluştuğunu, zemin katında işyerleri bulunduğu, diğer kısmının inşaat halinde olduğunu rapor etti.

Bunun üzerine İl Seçim Kurulu, inşaat halindeki binada bulunan dev afişlerin 15 Mayıs sabah 08.00’e kadar kaldırılması için İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne müzekkere gönderdi. Ancak aradan 3 gün geçmesine rağmen afişler indirilmedi. Bunun üzerine İl Seçim Kurulu, Emniyet Müdürlüğü’ne yeniden yazı gönderdi. Yazının ardından AKP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mahmut Hakan Gürsoy, İl Seçim Kurulu başkanlığına söz konusu binada seçim bürosu olarak kullanıldığını, gerekli izinlerin alınması için girişimlerin sürdüğünü, burada seçim ofisi kurulacağını yazılı olarak bildirdi.

Durumu yeniden değerlendiren İl Seçim Kurulu, inşaat halindeki binanın seçim bürosu olarak kullanılamayacağını, seçim bürosu olarak kullanılsa dahi YSK’nın ilgili 236 sayılı kararındaki ‘inşaat halindeki binalara seçim afişi asılamayacağı, yapıştırılamayacağı’ içerikli maddesine aykırı olduğuna karar verdi. Seçim afişlerinin kaldırılmasına, kararın kesinleşmesi ile birlikte dev posterlerin kaldırılması için İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazılarak kararın derhal yerine getirilmesine oy çokluğu ile karar verildi.