Seçimlerden bir ay önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan Bursa Şehir Hastanesi inşaat alanında adeta 'in-cin top oynuyor'. Etrafı ağaçlarla çevrili hastane arsasında tören için kazılan dört çukur ile bir çukurun içine boşaltılmış 10 metrekarelik beton dikkatlerden kaçmıyor. Törenden sonra tek bir çivi bile çakılmayan alan ile ilgili en büyük sıkıntı arsa tahsisinin gerçekleştirilmemiş olması.

Bursa Şehir Hastanesi'nin temeli 9 Mayıs 2014 günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla büyük bir tören eşliğinde atıldı. Burada konuşan Arınç, yanına çağırdığı yüklenici firma yönetim kurulu başkanı Erman Ilıcak'la hastanenin bitiş tarihi konusunda pazarlık yaptı. Hastanenin 30 ayda bitirilmesini isteyen Arınç, Ilıcak'tan buranın 29 Ekim 2017 için söz aldı. Müezzinoğlu ise törendeki konuşmasında arsa ile ilgili yasal sıkıntıların bulunduğuna atıfta bulunarak, "Bunlar milletten 7 Haziran'da hak ettiği cevabı alacaktır." ifadesini kullandı.

TÖREN İÇİN KAZILAN 4 ADET ÇUKUR VE 10 METREKARELİK BETON YIĞINI VAR

Temel atma törenin üzerinden yaklaşık 40 gün geçti. Nilüfer ilçesi Doğanköy'deki 830 dönümlük arazide şimdilerde 'in-cin top oynuyor'. Etrafı ağaçlarla çevrili alanda sadece tören için kazılan 4 adet çukur ve 10 metrekarelik beton yığını var. Alana konulan prefabrik binada ise kimse yok. Çevre sakinleri zemin etüt çalışmalarının belirli aralıklarla sürdüğünü söylüyor.

Doğanköy Mahalle Muhtarı Cemal Çalışkan, çalışmaların devam ettiğini anlatırken, şunları kaydetti: "Hastane alanında zemin etüt çalışmaları yapılıyor, herhangi bir sıkıntı yok, devam ediyor. Temel atıldıktan sonra zemin etütleri yapılmamıştı, etüt çalışmaları bitirildikten sonra hafriyat ekipleri gelecek ve inşaat sürecek. Hava şartlarından dolayı bir iki ay gecikebilir."

HASTANE ARSASI BAKANLIĞA DEVREDİLMEDİ

Maliyeti 750 milyon lira olarak belirlenen ve bin 300 yataklı olarak planlanan hastanenin yapılacağı Nilüfer Doğanköy'deki 830 dönümlük arazinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 24 yıllığına Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmesi üzerine bu arsaya ilişkin olarak mülkiyet iddiası ile bazı vatandaşlar tarafından açılan davada Bursa 1. İdare Mahkemesi, geçtiğimiz Ağustos ayında tahsis işleminin iptaline karar vermişti. İdare bu karara karşı Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı talep etmişti. Danıştay 8. Dairesi ise idarenin bu talebini reddetmişti. Davacıların avukatı Belgin Dönmez, süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "Sağlık Bakanlığı kendisine tahsil edilmeyen bir alanda temel atma töreni düzenledi, şimdi de zemin etüt çalışması yaptırıyor. Bahse konu taşınmazın tapu kaydına sayın mahkemece davalıdır şerhi konulmuştur. Derdest bu davalar nedeniyle Bursa 1. İdare Mahkemesi'nce Orman Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na yapılan tahsis (ön izin) işlemi mahkemece iptal edilmiş, bu iptal kararına ilişkin olarak idarenin Danıştay'a yapmış olduğu yürütmenin durdurulması talebi Danıştay tarafından reddedilmiştir."

TABİP ODASI BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın da, temel atma töreninden önce yaptığı açıklamada, "Ortada yargı kararları varken itilaflı bir araziye hastane temeli atılması sadece seçim öncesi bir yatırım şovudur. Buraya hastane yapılamayacak. Bursa Tabip Odası ve ilgili Akademik Odalar olarak konunun takipçisi olacağız." demişti.