Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Seçim vaatleri ile bu ülkede iş yapılacak olsaydı, bu ülkede iktidar olunacak olsaydı, bu ülkenin en büyük hırsızı olan Cem Uzan, iktidara gelirdi. Neler vaat etmedi.” dedi.

Memleketi Yozgat’ta partisinin Seçim İrtibat Bürosunun açılışını gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada yaptığı konuşmada muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştirdi. Kendilerinin 13 yıllık iktidarları döneminde önemli hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldız, "Bu hizmetler devam edecek, bakın öyle projeler gerçekleştiriyoruz ki yalnızca müzakeresi, yalnızca hazırlığı 16-17 ay hatta 18 ay sürüyor. Bizden önce kurulan hükümetlerin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hükümetin ömrü 18 ay. Kime neye karar verip de neyi yapacaklar. Müzakere yapıyorsun, karar veriyorsun tam imza aşamasında hükümet değişiyor ona cesaret edebilirler mi. Bizler iktidarda kaldığımız sürece sizlerin desteğiyle iktidarda kalmaya devam edeceğiz hizmetlerimizde devam edecek." dedi.

"SEÇİM VAATLERİ İLE İKTİDAR OLUNSAYDI ÜLKENİN EN BÜYÜK HIRSIZI UZAN OLURDU"

Muhalefet partilerin seçim vaatlerini eleştiren Yıldız, şöyle devam etti: "Seçim vaatlerinden dolayı birçok parti açık borsa gibi pazara çıktılar, aklına geleni söylüyorlar. Olur mu olmaz diye düşünmüyorlar. Çünkü iktidar olma ihtimalleri olmadığı için çok rahatlıkla çaylarını kahvelerini içerken bunlardan bahsediyorlar. Biri diyor ki ben 1000 TL yapacağım, biri diyor ki 1500 TL, biri de diyor ki neden bu kadar az oldu 5000 TL yapalım. Şimdi bekliyoruz 7 Haziran’a kadar 5000 TL yapacak bir parti çıkacak mı diye. Ben doktora sordum acaba bu tür atmanın tutmanın sağlığa bir zararı var mı diye, 'yok' dedi. Doktor 'atıp tutabilirler' dedi. Bakın bu eğer yalnızca seçim vaatleri ile bu ülkede iş yapılacak olsaydı, bu ülkede iktidar olunacak olsaydı, bu ülkenin en büyük hırsızı olan Cem Uzan, iktidara gelirdi. Neler vaat etmedi. Bu tür mitinglerde döner dağıtılıyordu, 'bir yandan dönerinizi yiyin bir yandan oyunuzu bana verin, ben bir yandan hırsızlamaya devam edeceğim.' dedi. Peki bununla ekmek gemisi yürüyor mu? Eğer onun dedikleri doğru olsaydı, halkımız ona güvenseydi, halkımız bir kısım boş vaatlere inansaydı şuanda o fellik fellik kaçar mıydı?"

"ÇÖZÜM SÜRECİ İLE TERÖR BELASINDAN KURTULACAĞIZ"

Çözüm süreci ile Türkiye’nin terör belasından kurtulacağını söyleyen Yıldız, "Çözüm süreci ile Türkiye terör belasından, kamburlarından bir tanesinden daha kurtulacak. En fazla şehit veren illerimizden bir tanesi, 3 ilimizden bir tanesi Yozgat’tır. O ailelerimizin acısını hep beraber dindirmiş olacağız. HDP’nin bu arada seçim meydanlarında daha şirin görünmeye çalıştığını fark ediyoruz. Bir şirinlik yarışına girdiler. Dediler ki; 'Eğer biz seçimi kazanamazsak sivil itiatsizlik yapacağız' dediler. Şimdi soruyorum ne demek sivil itiatsizlik. İsyan mı çıkartacaksın, ayrı devlet mi kurmak isteyeceksin, bayrağını mı değiştireceksin, ülkeni mi değiştireceksin? Hiç kusura bakmayın bunların hiç bir tanesine müsade etmeyiz biz. Bakın dışarıdan ve içeriden bir paralel yapı üredi hemen yanı başımızda. Neler yaptılar paralel yapı Kurban bayramlarında kurbanın kesilmesini eleştiren yazarlarını manşetlerine taşımaya başladılar. Biz soruyoruz; Allah aşkına bir seçim döneminde bir önceden AK Parti’ye verip de daha sonra MHP’ye, daha sonra CHP’ye, daha sonrada HDP’ye oy vermek gibi nasıl bir kural var ben anlamış değilim. Bu nasıl kuralsızlık arkadaşlar. Bir paralel yapının gazetesinin genel yayın yönetmeni HDP’li Diyarbakır belediye başkanı ile görüştü. Normalde görüşebilir değil mi. Ama niçin arka kapıdan girdi. Herhalde sizin gizli saklı bir pazarlığınız var. Yoksa niye açıktan girmedi. Madem ki saklayacak bir şey yok, niye açıktan girmedin. O yüzden siz seçim vaatlerine aldanmayın. Seçimde bir çok olumsuz bir çok ayağı yere basmayan vaatlere kesinlikle aldanmayın." ifadelerini kullandı.