7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar adres değişikliği için nüfus müdürlüklerine başvuruyor. Önümüzdeki hafta sonu yapılacak YGS öncesinde kimliklerini yenilemesi gereken öğrencilerin de gitmesiyle nüfus müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluştu.

Seçimlerde istediği yerde oy kullanmak isteyen vatandaşlar adres değişikliği için nüfus müdürlüklerine gidiyor. YSK kararına göre seçmen listelerinin askıda kaldığı 12-27 Mart tarihleri arasında yeni adres beyanında bulunanların kayıtlarının onay yetkisi seçim kurullarının elinde olacak. Bu kapsamda Bursa’daki vatandaşlar da adres değişikliği için nüfus müdürlüklerine akın etti. Nüfus müdürlüklerinde büyük yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar mesai bitimine kadar işlemlerini bitirememe endişesi yaşadı. Merkez Nilüfer ve Osmangazi Nüfus Müdürlüğü'ne akın eden vatandaşlar yoğunluktan şikayet etti.

"SEÇİM İÇİN ADRESİMİZİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Seçim için adresini değiştirmek için Nilüfer Nüfus Müdürlüğü'ne gelen Vedat Kesik, “Adres değişikliğinde bulunmak istiyorum ama sıra çok. Seçimler için adres değiştirmek istiyoruz ama bir türlü işlemleri yapamadık. Seçimler için biz de son anda öğrendik. Oyumuzu kullanmak için adresimizi buraya alacağız. Yoğunluk var. Biz önce Osmangazi’ye gittik orada işlemlerimizi yapamadık, buraya geldik. Saat 11.00’den beri uğraşıyoruz.” dedi.

Trabzon’dan Bursa’ya adresini almak isteyen Neriman Olca ise “Adres değişikliği için geldik ama bekliyoruz. Son güne kaldı bilmiyordum. Bir saat oldu geleli. İnşallah bugün yetişir, benden önce 66 numara kaldı. Trabzon’dan Nilüfer’e aldıracağım adresimi. Bir ay oldu buraya geleli. Yoksa oy kullanamayacağım. Bütün çaba oy kullanmak için ama inşallah yetiştiririm.” şeklinde konuştu.

Yeni aldıkları eve adresini aldırmak istediğini belirten Gülevettin Özgür de “Ben de bugün son gün olduğunu bilmiyordum ama yeni öğrendim. Görükle’den Nilüfer’e aldırmak istiyoruz. Bayağı bir kalabalık var. Ben de eşimi çağırdım geliyor, inşallah bugün halledebiliriz.” ifadesini kullandı.