Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin seçim yasaklarına rağmen düzenlediği bir toplantıyı izlemek isteyen Zaman gazetesi muhabiri Kenan Baş, belediye görevlileri tarafından toplantıdan kovuldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Ergin, Zaman muhabirinin yanına gelerek, “Zaman gazetesini ve Cihan Haber Ajansı'nı burada görmek istemiyorum.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı Nekropol Alanı Projesi'yle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Seçim yasağı kapsamına girmesine rağmen yapılmak istenen program, bir gün önce basın kuruluşlarına duyuruldu. Bugün düzenlenmek istenen program Türkiye'de basına uygulanan ayrımcılığın nerelere vardığını gözler önüne serdi. Programı takip etmek isteyen Zaman muhabiri Kenan Baş'ın yanına gelen Daire Başkanı Ali Ergin, toplantıyı terk etmesini istedi. Ali Ergin, bu talebine muhabirin davetli olmamasını gösterdi. Basına açık bir program gerçekleştirildiğini hatırlatan muhabir ise çıkmasını isteyen Ali Ergin'e kendisinin de meslektaşı olduğunu hatırlattı. Ergin, bunun üzerine tavrının muhabirin şahsıyla ilgili olmadığını söyleyerek, “Zaman gazetesini ve Cihan Haber Ajansı'nı burada görmek istemiyorum.” ifadesini kullandı.

Menderes Türel, bir süredir Zaman ve Cihan Haber Ajansı ile Antalya'da kendisine muhalefet ettiğini düşündüğü yerel gazetelere akreditasyon (basın ayrımcılığı) uyguluyor ve kendisine yandaş olan gazeteleri toplantılarına çağırıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi de yandaş gazeteler dışındaki medyaya bilgi paylaşımında bulunmuyor.

Zaman muhabirinin maruz kaldığı olayın ardından Doğu Garajı'ndaki nekropol alanına gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplantının İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildiğini duyurdu. Türel, seçim yasağını ihlal ettiği için izin verilmeyen toplantıyla ilgili Twitter hesabından, “Korktular! Doğu Garajı Nekropol Alanı. Bu güzel eserle ilgili yapacağımız basın açıklaması engellendi.” dedi. Türelin daha sonra ilçe seçim kurulunun izin vermediği toplantıyı AKP Muratpaşa İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirdiği öğrenildi.