Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde yapılan dere ıslah çalışmalarında çıkarılan moloz yığınları, hem görüntü kirliliğine hem trafik kazasına sebep olabileceğinden endişe ediliyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra duran dere ıslah çalışmaları vatandaşın tepkisine neden oldu.

Kocadere, Bekdemir (Bilallik), Haremi ve Karderesi derelerinin 2013 yılında başlayan ıslah çalışmaları, Osmaniye Milletvekili Suat Önal, kendi web sitesinde 2014 yılının sonunda biteceğini açıklamasına rağmen bitmediği görüldü. Dere ıslah çalışmalarının ihalesini alan Mis Temizlik ve İnşaat şirketi yetkililerinden Mustafa Okumuş, Devlet Su İşleri (DSİ) ile yapılan anlaşmada projenin 17 Eylül 2016 yılında biteceğini iddia etti.

İslam Mahallesi Müftülük Caddesi ve Cumhuriyet Mahallesi'ni İstiklal Mahallesi'ne bağlayan yol kenarındaki dere ıslah çalışmaları sırasında yolun ortasına bırakılan büyük kayalar ve moloz yığını tepki topluyor. Zeynel Gözüaçık adlı vatandaş, her iki yolun da daralmasına neden olan büyük kaya ve moloz yığınlarının biran önce kaldırılmasını istedi. Dere ıslahında, yolların daralmasına neden olan kaya ve molozların, Müftülük Caddesi'nde oynayan çocuklar için tehlikeli olduğunu ve araçların sırayla yoldan geçtiklerini söyledi. Gözüaçık, 9 bacak yolundaki derenin sağına soluna dökülen molozların parkta da görüntü kirliliğine neden olduğunu belirtti. Moloz yığınlarının bir ağaç dibine döküldüğünü belirten Gözüaçık, yetkililere seslenerek bu durumun biran önce düzeltilmesini istedi. Zeynel Gözüaçık, 7 Haziran seçimlerinden sonra dere ıslah çalışmalarının durduğunu belirterek, "Merak ediyoruz, ödenek mi gelmiyor? Yoksa işin içinde başka bir iş mi var?" diye tepki gösterdi.

Her gün 9 bacak yolunu kullanarak arabasıyla evden işe, işten eve gittiğini belirten Ahmet Sevda da iktidara tepki gösterdi. Ahmet Sevda, 6 aydan beri daralan yolda eziyet çektiklerini, karşıdan bir araç geldiğinde birbirlerine yol vermeden aynı anda geçemediklerini belirtti.

Dere ıslah ihalesini alan Mis Temizlik ve İnşaat Şirketi yetkililerinden Mustafa Okumuş ise güvenlik önlemi aldıklarını, proje bitim tarihinin 17 Eylül 2016 olduğunu söyledi. Okumuş, anlaşma süresi içinde Müftülük Caddesi'nde bulunan kayaları kendilerinin kaldıracağını, ancak diğer moloz yığınlarının Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından kaldırılacağını belirtti.

ESNAF PARASINI ALAMADIĞINI İDDİA EDİYOR

Öte yandan, ismini açıklamak istemeyen esnaflar, dere ıslah ihalesini alan Mis Temizlik ve İnşaat Şirketi elemanlarının şirket adına, fiş karşılığında alış veriş yaptıklarını ancak biriken alacaklarını alamadıklarını iddia etti. Şirket yetkilisi Mustafa Okumuş ise kimsenin alacağının kalmadığını, icra yolunun açık olduğunu belirtti.