Türkiye ve dünya bugün yapılan milletvekilliği seçimlerini Cihan Haber Ajansı’ndan (Cihan) izledi. Seçim sonuçlarını en doğru ve en hızlı şekilde kamuoyuna duyurmak için üç aydır hummalı bir çalışma yürüten ajans, Yüksek Seçim Kurulu’nun yasağı kaldırmasının hemen ardından kesin olmayan sandık sonuçlarını hızla abonelerine ulaştırdı. Cihan saat 21.18’de sonuçların yüzde 90’ını ilan etti. Ajansın ilk verdiği sonuçların ilerleyen saatlerde ilçe seçim kurulu sonuçlarıyla birebir örtüşmesi takdirle karşılandı.

Birçok medya kuruluşu, 12 yıldır geride bıraktığı 8 seçim organizasyonundan başarıyla çıkan Cihan'dan aldığı verileri ekranlarına yansıttı. 20 ulusal kanal, 7 ulusal gazete, 20 önemli haber sitesi, birçok yerel TV, siyasi partiler, radyolar ve GSM operatörleri de Cihan'ın verilerinden yararlandı. Ülke genelinde sandık başında yapılan çalışma sayesinde medya, seçim sonuçlarını anlık olarak izleyicilerine ulaştırdı. Cihan’ın 9. Seçim çalışmasında da doğru ve hızlı veri aktarması televizyon yöneticilerince takdirle karşılandı.

2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) gösterdiği performans, medya yöneticilerinden tam not aldı. Seçimin ajans bazında galibinin Cihan Haber Ajansı olduğunu belirten yöneticiler, "Cihan Haber Ajansı'nın başarısı karşısında şapka çıkarıyoruz." ifadesini kullandı.