Gaziosmanpaşa’da 4 yıl önce inşaatına başlanan 250 yataklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi’nin yapımı yılan hikayesine döndü. Dört yılda sadece kabası tamamlanan inşaatın camları kırılmaya başladı. Seçim malzemesi yapılan hastanenin tabelası da kaldırıldı.

Mevlana Mahallesi’nde yapımına başlanan 250 yataklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi’nin ihale sözleşmesi, 22 Temmuz 2011 tarihinde imzalandı. 42 milyon 473 bin liraya mal olması planlanan hastanenin 2014’te faaliyet geçmesi bekleniyordu. Ancak hastanenin bugüne kadar ancak kaba inşaatı tamamlandı. Yılan hikayesine dönen inşaat belli aralıklarla durdu, bazen de yavaş da olsa çalışmalar yapıldı. Seçimler öncesi propagandası yapılan hastanenin bugün tabelası bile kaldırıldı. Dış cepheye takılan camlardan bazıları da kırıldı.

‘REZİDANSTA RANT VAR, BURADA YOK’

Bu arada vatandaşlar, hemen yanındaki 25’er katlı lüks rezidansların 1,5 yılda faaliyete geçmesine rağmen hastane inşaatının bitirilememesine tepki gösterdi.
Hastane inşaatının 4 yıldan fazla sürdüğünü ifade eden Ali Sürmeli, “AK Partili belediye başkanlarının hiçbiri sözünü tutmuyor. Rezidansta inşaat bitti ama hastane borçlarından dolayı bitmedi. Orası ranta dayalı bir yer ama burası değil. Burada canlı para akışı daha fazla. Rezidanslarda kaç tane daire olmasına rağmen kısa sürede bitirildi. Burası hastane olmuş ancak, insanları hasta eden zaten kendileri. Gerek hava şartları, binalar ya da diğer faktörlerden insanları hasta eden kendileri.” dedi.

Rezidansta zenginlerin oturduğunu dile getiren bir başka vatandaş ise hastanede rant olmaması sebebiyle işlerin yavaş ilerlediğini belirtti.

‘REZİDANS İNŞAATI BAŞLAMADAN, HASTANENİN KABASI BİTMİŞTİ’

Devlet işlerinin hep yarım bırakıldığını aktaran Haydar Göl de, insanların bu şekilde kandırıldığını kaydetti. Rezidans inşaatı başlamadan hastane inşaatının kabasının bittiğine dikkat çeken Emrah Yıldırım ise, devlet işlerinin hep böyle yürüdüğünü sözlerine ekledi.