1 Kasım tarihinde yapılacak Genel Seçimler öncesinde seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı, ancak vatandaş henüz muhtarlıklara uğramadı.

Bursa merkez Osmangazi ilçesi Bahar Mahallesi Muhtarı Mustafa Meriç, dün itibariyle listeleri askıya çıkarttıklarını belirterek şunları söyledi: “2 Eylül itibariyle askıya astık. Kısmet olursa 10 Eylül Perşembe günü saat 17.00’de askıdan inecek. Şuanda pek rağbet yok ama daha 8 günlük süre var. İnşallah bu süre zarfında millet gelip isimlerini takip eder. Biz hazırladık vatandaşları bekliyoruz. Bütün vatandaşların gelip bunları kontrol etmesi lazım, isimlerinin olup olmadığını görmesi lazım, eğer ismi yoksa gidin Nüfus Müdürlüğünden kendini yeniden yazdırması lazım.”

Koğukçınar Mahallesi Azası Mümin Çalışkan ise listelerin askıya çıktığını belirterek, “Herkesin gelip buradan kendini kontrol etmesi lazım. Şuan gelen giden yok. Seçimlere daha bir zaman var. Ama bu haftadan sonra gelmeye başlar insanlar, isimleri var mı yok mu bakarlar.” diye konuştu.

Aza Hasan Erdem de şimdilik kimsenin gelmediğini ancak bu hafta ve önümüzdeki hafta insanların listeleri kontrol edebileceğini ifade etti.