Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in katılarak konuşma yaptığı 'Teröre lanet' mitingi ile ilgili soruşturma başlattı.

Rize'de yayın yapan yerel Fırtına Gazetesi tarafından düzenlenen ve gecen cuma günü Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan 'Teröre lanet' mitingine özel korumaları eşliğinde gelen Sedat Peker burada toplananlara hitap etmişti. Mitingde MHP'yi eleştiren ve AK Parti'ye destek isteyen Sedat Peker, PKK'dan söz ederken, "Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak." demişti.

Peker'in mitingde yaptığı konuşma tepki gördü. Tepkiler sürerken Rize Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Rize Emniyet Müdürlüğü'nden miting tertip komitesi ile ilgili bilgi ve belgeler ile görüntü kaydı ve çözümlerini talep eden savcılık, Sedat Peker'in konuşmalarda suç unsuru olup olmadığını inceleyecek.

Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, istenen bilgi ve belgeler ile görüntü kayıtlarını dün savcılığa teslim etti.