Attığı tweet yüzünden 5 yıla kadar hapsi istenen Gazeteci Sedef Kabaş için 'polisi kapıda beklettiği' gerekçesiyle bir iddianame daha yazıldı. Başsavcı Vekili Vedat Yiğit’in hazırladığı iddianamede Kabaş’ın 5 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili tarafından hazırlanan iddianamede, arama yapılması için çıkarılan karar üzerine Kabaş’ın evine 3 polis memurunun gittiği kaydedildi. Kabaş’ın, görevini yapmak için evine gelen polis memurları İ. C., M. Y. ve C.B’nin evinde arama yapmasını bir süre engellediği iddia edilerek polis memurlarını kapıda beklettiği, kapıyı üzerlerine kapadığı ve eve almadığı vurgulandı. Yiğit, Kabaş’ın 5 yıl 4 aya kadar hapsini istedi. Söz konusu polislerin ise şikayetçi ve davacı olmadıkları belirtildi.

Öte yandan, Twitter hesabından açıklama yapan gazeteci Kabaş, polisleri 5 dakika beklettiği için hakkında 5 yıl istendiğini yazdı. Kabaş şunları dile getirdi: "Üzerimde sabahlık, kapıda 3 sivil giyimli adam, polis mi, anlayamadım. Kapıda 5 dakika beklettim, avukatımı aradım. 5 dakika, 5 yıl?"