Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına takipsizlik verilmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nu sosyal medyada hedef gösterdiği iddiasıyla soruşturma başlatılan gazeteci Sedef Kabaş’ın 5 yıla kadar hapsi istendi. Kabaş, ‘tehdit ve terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’le suçlanıyor.

Basın suçları savcısı Vedat Yiğit tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu müşteki olarak gösterildi. Kabaş’ın 26 Kasım 2014’te Twitter hesabından “Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren Savcı Hadi Salihoğlu” şeklinde ifade yazdığı anlatıldı. Kabaş’ın verdiği ifadesinde, “Attığı tweette Hadi Salihoğlu’nu herhangi bir kimseye ve örgüte ihbar etmek gibi bir kastının olmadığını.” söylediği belirtildi.

İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun sunduğu şikayet dilekçesinde ise, “Görevi dolayısıyla terör örgütlerinin ölüm listesine alındığı, hatta 2003 yılının Haziran ayında Bakırköy’de bombalı saldırıya uğrayarak yaralandığı, buna rağmen üstlenmiş olduğu görevi devam ettirdiği… Halen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak vazifesine devam etmekte olup, gerek makamının gerektirdiği sorumlulukları gerekse savcılık mesleğini layıkıyla adil bir şekilde sürdüren saygın bir kişi olduğu.” dediği ifade edildi.

Kabaş’ın, gerek Başsavcı Salihoğlu aleyhine, gerekse bulunduğu makamı hedef alarak paylaştığı tweeti atıp profilinden asılsız, kasıtlı, kötü niyetli ve Salihoğlu’nu hedef gösteren paylaşımlarda bulunduğu öne sürüldü.

İddianamede, “Tweet içeriğinden anlaşılacağı üzere Sedef Kabaş’ın açık ve net olarak tereddüde yer vermeyecek şekilde Hadi Salihoğlu’nu tehdit ettiği.” İfadesine yer verildi. Bu tweetle Kabaş’ın Başsavcı Salihoğlu’nun yanlı hareket ettiğini ima ederek itibarsızlaştırmaya çalıştığı da ileri sürüldü. Salihoğlu’nun fotoğrafına da yer verdiği belirtilen Kabaş’ın, Başsavcıyı hedef gösterdiği iddia edildi.

Kabaş’ın tweeti üzerine başka insanların da tweet attığı anlatılan iddianamede, “Bu tweetlerin Sedef Kabaş’ın paylaşımından ve bu paylaşım nedeniyle hakkında yapılan adli soruşturmanın başlamasından sonra yapıldığı, dolayısıyla terörle mücadelede görev almış Hadi Salihoğlu’nun hedef gösterildiğinin ve tehdit edildiğini açıkça anlaşıldığı iddia olunur.” denildi.

İddianamede Kabaş’ın “tehdit ve terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlarından 1,5 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi.