Turizm Haftası içerisinde İzmir'in Seferihisar ilçesinde, en lezzetli zeytinyağlılar, hamur işleri ve tatlılar yarıştı. Vali Mustafa Toprak’ın da katıldığı etkinlikte, en güzel mahalli yemekler ödüllendirildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından, 15-22 Nisan 2015 arasındaki 39. Turizm Haftası dolayısıyla Sığacık Kaleiçi’nde mahalli yemek yarışması düzenlendi. Fastfood’a karşı slowfood hareketine destek uygulamalarıyla dikkat çeken, Türkiye’nin ilk sakin şehri (cittaslow) Seferihisar’da belediye, DEÜ Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve İzmir Aşçılar Derneği ortaklığıyla düzenlenen yarışmaya 45 yemek katıldı.

VALİ TOPRAK: TURİZM SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNE YEME İÇME KÜLTÜRÜ KATKI VERECEK

Vali Toprak, programda yaptığı konuşmada, “Turizmde büyük hedeflerimiz var. Seferihisar marinası, denizi, Teos’uyla, kalesiyle çok değerli. Seferihisar’da yeni bir turizm alanı Kaleiçi’nde doğuyor. Turizmin çeşitliliği ve sürdürülebilirliğini arttırmamız gerekiyor. Hem turist sayısını hem de elde edeceğimiz geliri arttırmayı birlikte planlamalıyız. Ne kadar yatak kapasitesini arttırırsak arttıralım, buraya gelecek müşterilerin daha uzun kalmasını, sürdürülebilir turizmin gelişmesine katkı verecek yeme içme kültürü ve albenisi olan mekanlarımızla birlikte sağlayabiliriz. Bunun da Seferihisar’da yapıldığını görmek bizi ayrıca mutlu ediyor.” dedi.

SOYER: KÖYLÜNÜN TARLASIYLA KENTLİNİN SOFRASININ BAĞI GÜÇLENMELİ

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Önümüzdeki yıllarda dünyanın gündemini gıda çok daha fazla meşgul edecek, çünkü gelecekte çok büyük bir sıkıntı bekliyor. Açlık ve kıtlık, gelecekte insanlık ailesini bekleyen büyük bir tehlike durumunda. Bu sıkıntıyı aşmanın anahtarının da köylünün tarlasıyla kentlinin sofrasının bağını kurmaktan geçiyor. Bu nedenle burada gerçekleştirilen sadece bir lezzet yarışması değil, tüm insanlığa çok büyük dersler, çok büyük mesajlar taşıyor. Burada bu mesajı vermemizi sağlayan tüm emekçilerimizin, üreticilerimizin, özellikle de kadınlarımızın hepsinin ellerinden öpüyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından en lezzetli mahalli yemekler açıklandı. 45 yemek ve tatlının katıldığı yarışmada İzmir Aşçılar Derneği ve gurmeler tarafından yapılan tadımlar sonucunda zeytinyağlılar kategorisinde "enginarlı çanakta tava" ile Nedret Çetinbaş, hamur işlerinde "kıymalı börek" ile Nezahat Polat, tatlılarda "şeftalili kurabiye" ile Atibe Sapan birinci oldu. Birincilerin bin liralık para ödülleri, Vali Mustafa Toprak tarafından verildi.