Şefkat-Der üyesi bir grup vatandaş, sokaklarda yaşayan insanların sıkıntılarına dikkat çekmek için Galatasaray Lisesi önünde kartonların üzerinde yatarak sabahlayacak.

Taksim’deki Galatasaray Lisesi önünde Şefkat-Der üyesi bir grup, saat 23.00 sıralarında toplandı. Grup üyeleri, 'Evsizleri düşün, farkına var!, Evsiz de üşüyor musunuz?', ‘ Üşüyoruz Özgecan’, 'Evsizler için bir gece sokakta yaşama etkinliğimizi sevgili Özgecan ve ailesine ithaf ediyoruz’ şeklinde ifadelerin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Dernek adına yapılan basın açıklamasında, “Kadınların, genç kızların can güvenliklerinin sağlanmadığı, taciz ve tecavüzlere uğradığı, kar topunun cama değdiği için bile cinayetlerin işlendiği bir toplumda evsiz insanlarımızın da ölümlere terk edildiği bir gerçekle yaşamaktayız. Acılarımız çok derin, her yanımız acı dolu. Sevgi ve iyiliklerin yayılması, bütün benzer acıların yeryüzünden yok olması için bir araya geldik. Etkinliğimizi sevgili Özgecanımıza ve bütün insanlığa güzel mesajlar veren ailesine ithaf ediyoruz. Sokakta yaşam mücadelesi veren evsiz insanlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, hiç kimsenin sokaklarda başlamaması için gereken tedbirlerin alınması ve mevcut evsizlerimiz için de barınacak yerler açılmasını istiyoruz. Bu gece sabaha kadar sokaklarda geceliyoruz” açıklamasını yaptı.