Mardin'de dün gece PKK'lıların polis aracına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Cengiz Engizek, için bugün Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

Mardin'de dün akşam polis servis aracına PKK'lıların uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit evli ve 1 çocuk babası 32 yaşındaki polis memuru Cengiz Engizek'in uğurlama töreninde gözyaşları aktı.

Oğlunun tabutuna sarılan anne Elif Engizek, "Beni de oğlumla birlikte tabuta koyun. Kuzum sana nasıl kıydılar? Ben sensiz nasıl dayanırım? Siz de bir tabanca yok mu? Beni de öldürün, oğlumla birlikte toprağa gömün" diyerek ağladı.

Törene Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, Emniyet Müdürü Derviş Kara, askeri ve sivil yetkililer ile kurum amirleri, ilçe kaymakamları, polis mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazenin yapıldığı alana 1,5 yaşındaki oğlu Musab ile birlikte gelen şehit polisin eşi Hatice Engizek ve annesi Elif Engizek, naaşın konulacağı masanın üzerindeki Türk Bayrağı'nı uzun süre öperek başına koydu. Naaşın emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilmesi ile tabuta sarılan şehidin annesi Elif Engizek, "Beni de oğlumla birlikte tabuta koyun. Kuzum sana nasıl kıydılar? Ben sensiz nasıl dayanırım? Siz de bir tabanca yok mu? Beni de öldürün, oğlumla birlikte toprağa gömün" diyerek ağladı.

Şehit polis memuru Engizek'in özgeçmişinin okunması ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan ve kendisi de Şırnak Uludereli olan Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, saldırı ile ilgili bilgi vererek, "Bugün burada, dün akşam saat 19:00 sularında Mardin Devlet Hastanesi, acil servisi önünde görevli bulunan resmi ekip otosuna yapılan hain saldırı sonucu ağır şekilde yaralanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 32 yaşında şehit olan polis memuru Cengiz Engizek'i uğurlama töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Polis ekibimiz hasta veya yaralı vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda tedavi görebilmeleri için görevli bulunuyordu. Bilindiği gibi hasta, ambulans ve hastanelere dokunmamak, her türlü öncelik, yardım ve kolaylığı sağlamak, insanlığın ortak paydalarından birisidir. Fakat ne acıdır ki, sadece son bir yıl içinde ilimizde PKK/KCK terör örgütünce hastane önü ve yakınlarında yapılan silahlı ve bombalı saldırılarda 3 personelimiz şehit olmuş, 5 personelimiz de yaralanmıştır" dedi.

İç güvenlikten sorumlu kolluk kuvveti olarak vatan ve vatandaşların bir bütün olduğuna ve asla parçalanmayacağına inandığını belirten Kara, "Bizler vatan evlatlarımızın okuyup aydınlanması, çalışıp zenginleşmesi ve her türlü tercihlerini, hür iradeleriyle yapmaları konusunda gerekli güvenlik tedbirlerini almaya, yeri ve zamanı geldiğinde polis memuru Cengiz Engizek gibi son borcumuzu da ödemeye hazırız. Bizler yangının olduğu yerde itfaiyeci ve su olmaya, terör ve yıkımın olduğu yerde huzur vermeye ve inşaa etmeğe kararlıyız. Bu mücadeledeki en büyük destekçimiz kadirşinas milletimizdir. Tarih boyunca büyük düşünen ve büyük hareket eden milletimiz önündeki tüm badireleri tek tek atlatacak, zengin, müreffeh ve huzurlu geleceğine doğru yol almaya devam edecektir.

Aziz şehidimiz, düne kadar vatan sana emanetti, bugün ise sen ve aziz ailen, milletimize emanetsiniz. Ne mutlu sana ki bir kalemde tüm rütbeleri aşarak şehitlik mertebesine eriştin. Başta annen, baban, eşin ve çocuğun olmak üzere bütün ailen seninle ne kadar övünse azdır. Son olarak şunu da ifade etmek isterim ki bu cinayet ve terörün failleri er ya da geç diğer emsalleri gibi yakalanarak adalete teslim edilecetir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından şehit polis memuru için okunan Kuran'ı Kerim'den sonra Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından dualar okundu. Daha sonra şehidin cenazesi ambulansla memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

Tören sonrasında konuşan baba Engizek, barışın polisi öldürmekle gelmeyeceğini belirterek, "Barış bu şekilde mi gelecek? Hem canımı yakacaksınız, hem de barış isteyeceksiniz. Böyle barış sağlanmaz" dedi.

Şehit polis memurunun kardeşi Ömer Engizek ise, "35 bin tane şehit veren bir Türkiye'de, bir teröristbaşına, odasına televizyon veren bir devlet, bir de kuş tüyünde yatak yapsın bari. İşte milletin hali canlarımız yanıyor. Barış istiyorsak kökten çözüm olmalı" dedi.

Mesleğe 3,5 yıl önce başlayan şehit polis memuru Cengiz Engizek'in 2 yıl önce Artuklu Üniversitesi'nde memur olarak çalışan Hatice Engizek'le hayatını birleştirdiği ve 1,5 yaşında çocukları olduğu öğrenildi. Beden Eğitimi ve Yüksekokulu mezunu olan şehit Engizek'in kendi isteği ile Mardin'e geldiği belirtildi.

Şehidimizin bu gün Kahramanmaraş'a getirilmesi ve yarın Cuma namazından sonra Ulu Camide kılınacak cenaze namazından sonra  ebediyete uğurlanması bekleniyor.