Mardin'in Nusaybin ilçesinde ikamet eden ailesini ziyarete giden ve teröristlerin saldırısı sonucu evin önünde şehit olan 15 aylık polis memuru Yakup Mete'nin annesin ayağında terlik babası ise kışlık kaban ile törene katılması dikkat çekti.

Oğullarının cenaze törenine katılmak için Nusaybin ilçesi akarsu beldesinden gelen anne Sivi Mete ve babası Diya Mete'nin ağıtları Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yankılandı. Törende oğlunun cenazesine bakarak gözyaşı döken şehit polis memuru Yakup Mete'nin annesi Sivi Mete, şehidin arkadaşlarına bakarak, ”Benim canım gitti. Allah sizleri esirgesin. Ne hakkınız vardı. Benim oğlumu öldürdünüz.” şeklinde ağıtlar yaktı.

Şehit polis memuru Yakup Mete'nin annesi Sivi Mete, babası Diyap Mete ve yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Uzun süre gözyaşı döken şehidin annesi ve yakınları, tören sırasında sinir krizleri geçirdi.

Tören boyunca gözyaşı döken Yakup Mete'nin annesi Sivi Mete ayağında terlik, babası Diyap Mete’nin üzerinde ise kışlık kaban ile törene katılması ise yürekleri burktu. Ailenin en küçük çocuğu olan Yakup Mete 26 Haziran 2014 tarihinde Mardin Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde göreve başladı. 5 erkek, 4 kız kardeşi olan şehit polis memurunun ailenin geçimini üstlendiği belirtildi.