Konya'da eğitim atışı sırasında bir F-4 savaş uçağının düşmesi sonucu iki pilot şehit oldu. Görgü şahitleri iki uçağın havada eğitim uçuşu yaptığı sırada uçaklardan birinin yanarak düştüğünü söyledi.

Konya-Aksaray karayolunun 20. kilometresindeki Ortakonak Mahallesi yakınlarında eğitim atışı sırasında bir F-4 savaş uçağı düştü. Kazada uçakta bulunan iki pilot şehit oldu. Başta Türk Hava Kuvvetleri Arama Kurtarma birimleri ve AFAD olmak üzere bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Kazanın ardından kısa bir süre sonra enkazın bulunduğu bölgeye gelen ekipler söndürme ve soğutma çalışması yaptı. Kaza alanında uçağın düştüğü yerde geniç bir çukur açıldığı görüldü.

Pilotlardan birinin naaşına ulaşılırken diğerinin uçak enkazından çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Olay yerinde çalışmaları izleyen Mehmet Can adlı görgü şahidi, uçağın havada iki alev topu halinde yere çakıldığını söyledi.

Ortakonak Mahallesi Muhtarı Muammer Varlısenet, "Ben oradan bakıyordum. Buradan bir duman yükseldiğini gördüm. İki uçaktı, biri üzerinde üç sefer uçuş yaptı. Uçuş yapınca ben uçak düştüğünü anladım. Karakola bildirdim, araçlar ve bir helikopter buraya geldi. 09.45 sıralarında düştü, 10 dakika sonra da bütün yardımlar geldi. Zaten devamlı, zaten burada atış yapıyorlar, biz bomba sesine alışkınız. Duman kalktı, dumandan sonra bomba patlamadı, ses gelmedi. Ses gelmeyince öbür uçağın da üzerinde bir kaç kez uçtuğunu gördüm Uçağın düştüğünü öyle anladık, uçağın düştüğü anı tam olarak göremedim. Havada çarpışma olmadı. Enkaza ilk ben geldim, yangın devam ediyordu. Pilotlardan biri enkazdan 100 metre ileri fırlamıştı. Ben heyecandan bakamadım." diye konuştu.