Osmaniye'de, İl Müftüsü Ramazan Çortul'un, AK Partililerin katılması nedeniyle oluşan gerginlikte, şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze namazını helallik alınmadan tek başına kılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Şırnak'ın Beytülşebap ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından tarafından şehit edilen Osmaniyeli Yüzbaşı Ali Alkan için öğlen namazının ardından Enverül Hamit (Büyük) Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Ancak AK Partililerin namaza katılması nedeniyle gerginlik oluştu. Tartışma bitmeden cenaze namazına başlayan Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, cenaze namazına gelenlerden helallik alınmadı, müftü tek başına cenaze namazını kıldı. Cenaze daha sonra musalla taşından kaldırıldı. Vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

VATANDAŞTAN MÜFTÜYE TEPKİ: SEN ÖĞÜDÜNÜ İYİ ALMIŞSIN

Osmaniye'nin son günlerdeki 6 şehidinden biri olan Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın defninden sonra müftünün yanına gelen vatandaşlardan biri, "Sen dün öğüdünü iyi almışsın. Sana bu dünyada, öbür dünyada hakkımı helal etmiyorum." dedi.

Müftünün yanına gelen diğer vatandaş ise "Hocam sizin yapacağınız en iyi iş Allah rızası için emekli olun. Allah rızası için emekli olun. Allah'ın hatibi ya da Allah'ın müftüsü olun. Allah'ın kuluna kulluk etmeyin. Allah'ın kuluna kulluk ediyorsunuz" diyerek tepkisini dile getirdi.