Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde teröristlerce şehit edilen 30 yaşındaki polis memuru Mehmet Uyar'ın, Manisa'nın Salihli ilçesindeki babaocağında acı var. Dört gün önce askerî bir konvoyun geçişi sırasında, park halindeki bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un (37) üzüntüsünü duyan Salihli halkı, bir hafta içinde ikinci şehit acısı yaşadı. Eşi de polis olan Uyar’ın tayini, memleketi Salihli’ye çıkmıştı. O ve eşi, 15 Ağustos 2015'te ilçeye taşınacaktı. Dayısı Şefik Gürdoğan, “Devlet yöneticileri kendi çocuklarını da göndersinler de evlat acısı neymiş görsünler.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Çınar'da dün gece devriye görevi sırasında teröristlerin açtığı ateşle polis memuru Mehmet Uyar şehit olurken Osman Çaran adı bir vatandaş da hayatını kaybeti ve bir kişi yaralandı. Acı haber, Uyar'ın Güneş Mahallesi'ndeki babaocağına ateş düşürdü. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken ev, başsağlığı için gelenlerle doldu taştı. Şehit annesi Meryem ve babası Hüseyin Uyar gözyaşlarına boğuldu. Eşi Nedime Uyar'ın da yine Diyarbakır'da polis memuru olduğu öğrenildi. Çiftin tayinlerinin Salihli'ye çıktığı ancak işlemlerinin durdurulmasından dolayı 15 Ağustos'ta gelecekleri belirtildi. Ayrıca şehidin eşi polis memuru Nedime Uyar'ın dört aylık hamile olduğu bildirildi. Şehit Jandarma Başçavuş Yavuz'un acısını yaşayan Salihli halkı, Terörle Mücadele’de çalışan Mehmet Uyar’ın şehit edilmesiyle birlikte bir hafta içinde ikinci acıyı yaşadı.

Dayısı Gürdoğan, yeğeninin nasıl şehit edildiği hakkında bilgisi olmadığını söyledi: “Türkiye’nin başına her belayı sardırdılar. Ondan sonra asker, polis ölsün, köpek ölümüne gitsin. Yazık, yazık. Devlet yöneticilerine yazık diyorum. Kendi çocuklarını da göndersinler, evlat acısı neymiş görsünler. Yeğenimle bayramdan sonra telefonla görüşmüştüm. Birbirimizin bayramını kutladık. Benim çocuğumun da tayini çıkmıştı, birbirimizi kutladık. Söylenecek hiçbir şey yok. Bu devleti yönetenlerin herhalde akılları başındadır.”

'EŞİYLE AYNI YERDE GÖREV YAPIYORDU'

Şehit polisin kız kardeşi Ümmühan Pınar ise en son yengesiyle telefonla görüştüğünü anlattı: “Nedime yengem de polisti, ağabeyimle aynı yerde görev yapıyorlardı. Üç yıl olmuştu evleneli. Ağabeyim bu hafta gelmeyi düşünüyordu, ev bakacaktı. Tamamen ilişiğini 25 Ağustos’ta keseceklerdi. Ben eşiyle görüşmüştüm. Ağabeyim kendisi Terörle Mücadele'de çalışıyordu. Konuştuğumuzda, bizlere oradaki tehlikeyi hiç aksettirmiyordu. Eşi, 'Ben karakolun bahçesindeyim, Mehmet karşımda bekliyor.' diyordu. Yengem sadece orada yapılan provokasyonlardan bahsediyordu, kesinlikle oranın kötü olduğunu bize bahsetmiyordu.”

Üç kardeş olan şehit Mehmet Uyar’ın erkek kardeşi Murat Uyar’ın, Afyonkarihasar’da astsubay olduğunu belirtildi. Şehidin annesi ve babası, oğullarının cenazesini almak üzere Diyarbakır’a gitti. Şehidin, merkez Hamidiye Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Salihli Asri Mezarlık’ta toprağa verileceği bildirildi.