Mardin’in Midyat ilçesinde döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan komanda er Barış Akkabak’ın dayısı Şaban Akkabak, “Tamam vatan sağ olsun da analar evlatsız, çocuklar babasız kalıyor. Biz şimdi yeğensiz kaldık oldu mu şimdi?” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Şehidin teyzesi ise “Devlet bizim çocuğumuzu geri versin. Benim çocuğum öksüzdü. Geri versinler. Bizim askerlerimize sahip çıkmıyorlar.” diye feryat etti.

ANNESİ VEFAT ETTİ, BABASI AYRI OLDUĞU İÇİN DEDESİ SAHİP ÇIKTI

Şehit Barış Akkabak’ın Antalya’nın Serik ilçesindeki dede evinde acı, gözyaşı ve hakim. Şehidin dedesi Ramazan Akkabak taziyeleri Kozan Gökveliler Mahallesi’ndeki evinde kabul ediyor. Annesi hayatta olmadığı, babası da ayrı olduğu için dedesinin sahip çıktığı şehidin büyüdüğü evin girişine Türk Bayrağı asılı. Yeğenin öksüz olduğunu anlatan dayı Şaban Akkabak, şehitlerinin Manisa’da yaptığı acemiliğin ardından usta birliği için Mardin’e gittiğini söyledi. Yeğenin dağıtımının ardından bayramını köyünde geçirdikten sonra, yaklaşık 10-15 gün önce usta birliğine teslim olduğunu anlatan dayı Akkabak, “Dün üzücü haberi geldi.” dedi.

‘ASKERDEN GELİNCE BANA KIZ BULUN’ DİYORDU

Barış Akkabak’ın 18 yaşına kadar dağlarda keçi otlattığını, 18 yaşında Antalya’da meslek öğrenip kendi işini kurduğunu dile getiren dayı Akkabak, “Kimseye zararı yoktu. ‘Askerden gelince bana kız bulun’ diyordu. Nasip olmadı.” dedi. Yeğenin ölümünden devleti sorumlu tutan dayı Şaban Akkaya, yeğeniyle aralarında geçen bir konuşmayı şöyle aktardı: “Benim yeğenim askerdeyken demiş, ‘Komutanım iki terörist gördük’. ‘Oğlum ateş yapmayın. Onlar yaparsa siz yapın, karşılık verin’ demiş. Benim yeğenim şimdi vuruldu. Karşılık vermemenin anlamı kaldı mı?”

Yaşanan acıların bir an önce son bulmasını isteyen Şaban Akkaya, “Artık bitsin. Bu analar, kuzular ağlamasın. Ana yok, baba yok bu çocukta. Varsa teyze dayı var. Ne olacak şimdi? Bu insanlar 3-5 gün gelecek. Ondan sonra ne olacak. Oldu mu şimdi bu. Tamam vatan sağolsun diyoruz da analar evlatsız, çocuklar babası kalıyor. Biz şimdi yeğensiz kaldık oldu mu şimdi?

ASKERLERİMİZE SAHİP ÇIKMIYORLAR

Köylü kadınlar sakinleştirmeye çalıştığı şehit erin teyzesi Zeliha Namal ise şöyle feryat etti: “Devlet bizim çocuğumuzu geri versin. Benim çocuğum öksüzdü. Geri versinler. Bizim askerlerimize sahip çıkmıyorlar. Benim kuzum öksüzdü.”