Diyarbakır'da şehit edilen Erzurumlu Jandarma Astsubay Metin Aydemir'in halası Ayşe Yıldız, kadın astsubaya sarılarak ağıtlar yaktı. Ayşe Yıldız, gözyaşı dökerek, "Kardeş kardeşi niye vuruyor?" dedi.

Erzurum'un Tekman ilçesi Düzyurt köyü nüfusuna kayıtlı Kürt kökenli şehit astsubay çavuş Metin Aydemir'in halası Ayşe Yıldız, yeğeni için ağıtlar yaktı. Acılı haberi aldıktan sonra ağabeyi Taha Tahsin Aydemir'in evine gelen acılı hala gözyaşları döktü, sinir krizi geçirdi. Bu sırada kadın astsubay halayı teselli etmeye çalıştı. Kadın astsubaya sarılarak gözyaşları döken hala Yıldız, "Oy bu ne biçim acı? Oy kardeş kardeşi niye vuruyor? Oğul büyüttük kurşuna dizsinler diye mi? Vermiyoruz daha yavru vermiyoruz. Oy kardeşimin yavrusunu niye vurdunuz?" şeklinde ağıtlar yaktı. Bu sırada kadın astsubayın da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Öğle vakti Narmanlı Camii'nden kaldırılması planlanan cenaze, Valilik kararıyla güvenlik gerekçesiyle Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Büyük Cami'de ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.