Bingöl'de demiryoluna döşenen bombanın uzaktan patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş'in cenazesi, memleketi Konya'nın Kadınhanı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin kız kardeşi taziye için gelen Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na "Ben seni çok gördüm televizyonda. Gözlerime iyi bak, bacımın acısını azalt. Gözüme bir daha bak kardeşimin kanını al." diye feryat etti.

Uzman Çavuş Veli Ateş'in Türk bayrağına sarılı naaşı bugün sabah saatlerinde hava yoluyla Konya Atatürk Havaalanı'na getirildi. Şehidin tabutunu getiren uçaktan inen eşi Sevgi Ateş ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sevgi Ateş'i yakınları teselli ederken, aynı uçaktan inen ve üzerinde polis üniforması olan oğlu 5 yaşındaki Abdurrahman Ateş'i de bir yakını kucağına aldı.

Şehit Ateş'in cenazesi, daha sonra Kadınhanı ilçesinde bulunan baba evine getirildi. Bu sırada annesi Senem Ateş, eşi Sevgi Ateş ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Baygınlık geçiren şehidin annesine sağlık ekipleri müdahale etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Lütfi Elvan da Türk bayrakları asılan sokakta bulunan baba evine giderek taziyelerini bildirdi.

Şehit Uzman Çavuş Ateş'in baba evine taziye için gelen Bakan Çavuşoğlu'na şehidin kız kardeşleri tepki gösterdi. Gözyaşları içerisinde Çavuşoğlu’na seslenen şehit Ateş'in kız kardeşi Eşe Ateş "Biz bacılarıyız. Alacaksınız benim kardeşimin kanını alın. Almayacaksanız geri verin. Ben böyle şeyleri sevmiyordum ama Allah böyle yazmış. Gün aşırtmadan alın. Yanıyor benim ciğerim. Biliyorum isterseniz 5 dakikada alırsınız. Ben seni çok gördüm televizyonda. Gözlerime iyi bak, bacımın acısını azalt. Gözüme bir daha bak kardeşimin kanını al." diye feryat etti.

Baba evinde yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, İbrahim Paşa Camii'ne getirildi. Burada Konya Müftüsü Ali Akpınar’ın kıldırdığı cenaze namazına milletvekilleri, askeri yetkililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Şehidin güçlükle ayakta duran 72 yaşındaki babası Abdurrahman Ateş, namazın ardından oğlunun tabutuna sarılarak son kez öptü. Şehidin cenazesi, daha sonra İstiklal Mahallesi Mezarlığı'nda tekbirler ve gözyaşları arasında toprağa verildi.