Hakkari Dağlıca bölgesinde 15 Ağustos Cumartesi günü teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Şanlıurfa Harranlı Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın taziyesine gelerek kendini şehidin komutanı olarak tanıtan Yılmaz F., dolandırıcı çıktı. Dolandırıcı, omuzuna yapıştırdığı bandaj ile şehit yakınlarını çatışmada yaralandığına inandırdı. Şehidin gerçek asker arkadaşları taziyeye gelince kendini yüzbaşı olarak tanıtan dolandırıcının maskesi düştü. Gözaltına alınan dolandırıcı şüphelisinin sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Türkiye şehit haberleriyle sarsılırken dolandırıcılar bu acıdan bile faydalanmanın yollarını arıyor. Geçen günlerde Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Harranlı Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın taziyesinde trajik bir olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce taziye çadırına gelen Yılmaz F. isimli bir kişi kendini şehidin arkadaşı ve komutanı olarak aileye tanıttı. Yüzbaşı olduğunu ve çatışmada şehit ile arasında 5 metre mesafe olduğunu anlatan Yılmaz F., omuzuna sardığı bandaj ile şehit yakınlarını çatışmada yaralandığına inandırdı. Yılmaz F.'ye şehit yakınları hürmette kusur göstermedi. 2 gün taziye evinde şehidin babasının yanı başından ayrılmayan dolandırıcı, taziyeye gelen ilin valisi, il jandarma komutanı, Harran Kaymakamı ve diğer yetkililerle de samimi ilişki kurmayı başardı. En iyi otellerde ağırlanan dolandırıcı, belediye başkanı, kaymakam tarafından yemeklere davet edildi.

MASKESİ, ŞEHİDİN GERÇEK ARKADAŞLARININ TAZİYEYE GELMESİ İLE DÜŞTÜ

Şehidin gerçek arkadaşlarının taziyeye gelmesi ile dolandırıcının maskesi düştü. Şehit babası gelen 3 arkadaşa ‘sizin yüzbaşı arkadaşınız da buralarda’ deyince şehit arkadaşlarından, öyle bir arkadaşının olmadığı cevabını aldı. Acılı baba, ilçeye giden dolandırıcıyı arayarak yerini öğrendikten sonra arabasıyla alıp taziye çadırına getirdi. Şehidin arkadaşları tarafından yakalanan dolandırıcı, jandarmaya teslim edildi.

'ÇOK ACI, ACIMIZI YENİLEDİ'

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın babası Hüseyin Taş, dolandırıcının acısından faydalanmasının çok daha kötü bir durum olduğunu söyledi. Şehit babası, “Kendini yüzbaşı olarak tanıttı. Şehit ile birlikte çatışmaya girdiğini ve şehidin önünde düştüğünü söyleyen biri, nitekim öyle bir durum yokmuş. Acımız vardı araştıramadık. Sonra arkadaşları geldi. 'Yüzbaşınız' burada dedim. ‘öyle bir arkadaşımız yok’ dediler. Sonra dolandırıcı olduğunu öğrendik.” dedi.

“Bizim acımızdan faydalandı. Çok acı bir durum. Acımız tekrarlandı. Aynı acıyı tekrar yaşadık.” diyen acılı baba, dolandırıcı ile aralarında geçen diyalogları şu şekilde anlattı: “Şehit ile çatışmaya girmiş, yaralanmış. Hastanede küçük bir tedaviden sonra tekrar olay yerine gittiğini ve burada sağ yakaladığı bir teröristi öldürdüğünü anlattı. Ben de kalkıp anlından öptüm. Omuzunda yaralı olduğunu söyledi. Bandaj vardı, omuzuna dokununca aksıyordu, yaralı sandık. Herkes şehitle çatışmaya girmiş, yaralanan yüzbaşı gözüyle bakıp gurur duyuyor. Ama sonradan maalesef üçkağıtçı, dolandırıcı çıktı.”