Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Develi Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve Oyka Grubunun ortaklaşa düzenlediği 'Odaklı Yerel Kalkınma ve (Cıttaslow) Sakin Şehir Konferansı', Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans salonunda yapıldı.

Program ev sahipliği yapan Erciyes Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun’un selamlama konuşmasıyla başladı. Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın takdim konuşmasının ardından program, IMC Üniversitesi Öğretim Üyesi Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İrfan Arıkan’ın moderatörlüğünde Seferihisar Belediye Başkanı ve Cittaslow Türkiye Başkanı Tunç Soyer, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlker Ünsever ve Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Oyka Grubu Koordinatörü Doç. Dr. Birol Akgül’ün konuşmalarıyla devam etti.

Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, 'Cittaslow Felsefesi, Kriterleri ve Seferihisar Örneği' tebliğini sundu. Sonrasında Prof. Dr. İlker Ünsever bir hukukçu olarak 'Cittaslow Uygulamasının Hukuki Boyutu' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Son olarak Oyka Grubu Genel Koordinatörü Doç Dr. Birol Akgül ise 'Odaklı Yerel Kalkınma Modeli ve Cittaslow Uygulamalarının Ortak Özellikleri' başlıklı tebliğini slaytlar eşliğinde sundu. Konferansa TEMA ve ÇEKÜL Kayseri Temsilcilikleri gibi STK’ lar da destek verdi. Program aile fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.