Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ali Saçıkara, geçen günlerde şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın abisi Yarbay Mehmet Alkan hakkında sosyal medyada yapılan yorumların fitne çıkarmaya çalışan ve terörden nemalan kişiler olduğu söyledi.

Taziye evinde yarbay ile görüştüğünü ifade eden OTSO Meclis Başkanı Ali Saçıkara,"Bu tür olaylar, memleketteki fitne ocakğını alevlendirmek, kaos ortamı yaratmak, milletin birbirine olan kardeşlik duygularını ortadan kaldırıp kin ve nefrete dönüştürüp nemalanmak isteyen insanların ortaya attığı fitnelerdir. Ailesi ve şehidimizin babası ile yakinen sohbet etme imkanı buldum. Benim babam nasıl bir düşünceye sahip ise biz nasıl bir aile hayatına sahip isek bu aile de öyledir. Zaten devlet bu aileden ülkenin en güzide kurumu olan silahlı kuvvetlerine 3 kişiyi alıp millete hizmet etmesi için yetiştirmiştir." dedi.

Aleviliğin sıkıntılı bir durum olmadığını belirten Saçıkara,"Aile gördüğüm kadar sıkıntılı bir aile değildir. Devlete, millete kastedecek yapılar gibi herkesin tepki göstereceği örgütlerin dışında mezhep farklılığı bu memleketin bir zenginliğidir. Yapılan yorumları kınıyorum. Halkımız fitne çıkarmak isteyenlerin oyununa gelmemeli.” diye konuştu.