Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen 2 polis memurundan Soner Yıldırım’ın (24) Trabzon’daki baba evine ateş düştü. Genç polisin, yaklaşık 5 ay önce Şırnak'a atandığı öğrenildi.

Bekar olan 4 yıllık genç polisin şehâdet haberi ilk önce Soğuksu Mahallesi’ndeki evlerinin yanında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından abisi ve kardeşine ulaştırıldı. Yıldırım kardeşler, görevli polisler ve sağlık görevlileri, Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek, burada hemşire olarak çalışan anne Havva Yıldırım’a oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Acılı haberi alan anne, gözyaşlarına boğuldu. Huzurevi çalışanları da gözyaşlarını tutamadı. Trabzon Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan baba Muhammet Aydoğdu ise acı haberi memleketi Tonya ilçesinde aldı.

Yıldırım ailesinin oturduğu Soğuksu Mahallesi Vatan Caddesi Meltem Sitesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Acı haber üzerine eve gelen yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Genç polisin abisi Murat’ın feryatları herkesi hüzne boğdu.

Şehit polis Soner Yıldırım’ın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Maliye bölümünü kazandığı, birkaç ay okula devam ettikten sonra Polis Meslek Yüksekokulu’nu kazanarak polis okuluna gittiği öğrenirli. 2011 yılında Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan Yıldırım, aynı yıl ilk Zonguldak’ta göreve başladı. Yaklaşık 4 yıllık polis olan Yıldırım, 5 Mayıs 2015 tarihinde de Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü’nde atandığı belirtildi.