Elbistan Kaymakamlığına vekalet eden Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner, Jandarma Komutan vekili Üsteğmen Vural Ekiz, askeri personel ve sağlık ekipleriyle birlikte gittiği şehit Aktaş'ın baba evinde acı haberi, Cumhuriyet Mahallesi Yavuz Sokak'ta yaşayan annesi Hatice Aktaş'a verdi.
Kapıda bekleyen şehidin kardeşi Bayram Aktaş ile şehidin amcası Mehmet Ali Aktaş, taziyelerini ileten Kaymakam Cüneyt Caner'e, "Söyleyecek bir şeyimiz yok. Vatan sağ olsun. Yaşanan bu acılar son bulsun" ifadelerini kullandı.

Şehidin kalp hastası olan annesi Hatice Aktaş'a daha sonra sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.

Biri kız, 3 çocuklu Ali ve Hatice Aktaş çiftinin en küçük çocukları olan Adem Aktaş'ın 1,5 yıldır Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki Jandarma Komando Birliği'nde görev yaptığı ve geçici görevlendirmeyle Sur ilçesine gittiği öğrenildi.

Şehidin babası Ali Aktaş'ın ise 2 yıl önce Cezayir'de çalışırken geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Aktaş'ın naaşı bugün Ankara'da düzenlenecek törenin ardından havayolu ile Malatya'ya, oradan da karayoluyla memleketi Elbistan'a getirileceği öğrenildi. Şehidimizin cenazesi yarın Elbistan'da sonsuzluğa uğurlanacak.