Ramazan Bayramı arifesinde Adana’da protokolü Asri Mezarlık’taki şehitliği ziyaret etti.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt ve kamu kurumu temsilcileri Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada düzenlenen programda şehitlerin ruhu için Kur'an–ı Kerim okundu. İl Müftüsü Arif Gökce, şehit ve gaziler için dua yaptı.

Vali Büyük, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte şehitlerin mezarına karanfil bıraktı. Ailelere başsağlığı dileyen Büyük, "Allah rahmet eylesin, sabırlar versin; cennetinde kavuştursun. Bayramınız mübarek olsun." ifadelerini kullandı. Vali Büyük ve Garnizon Komutanı Köse’nin yakından ilgilendiği şehit ailelerin anne, baba, eş ve çocukları ise duygusal anlar yaşadı.

1995’te Tunceli’de şehit düşen Jandarma Er Yusuf Eroğlu’nun annesi Sultan Eroğlu, “Bayramımız, iyi günümüz yok. Her zaman bu kara taşlara mahkum olduk. Her bayram böyle geçiyor. Burası evimiz.” diyerek, gözyaşı döktü. Baba Mehmet Eroğlu ise “Vatan sağ olsun.” dedi.

Bu arada arife günü mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren mezarlıkları dolduran aileler kabirlerde temizlik yaptı. Ağaç ve çiçekleri sulayan vatandaşlar ahirete göçen yakınları için Kur'an–ı Kerim okuyup, ruhlarına ithaf etti.