Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayşe Muhacir, yüreklerinin yıllardır yaralı olduğunu ve şehitler üzerinden birilerinin hesap yaparak hükümet kurmaya çalıştığını ifade etti.

Gazi ve Şehit Aileleri Derneği ve Turk Rıders Motor Kulübü üyeleri Siirt'in Pervari ilçesinde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferdi Gerekli'nin Ceyhan'daki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Burada açıklamalarda bulunan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayşe Muhacir, kimsenin şehitler üzerinden bir takım hesaplara girmemesi gerektiğini söyledi. Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın 'ben de şehit olmak istiyorum' şeklindeki sözlerine tepki gösteren Muhacir, “Yüreğim yaralı bunu cümle alem bilsin. Ceyhan’da 81 evladımızı şehit vermişiz. Ama hala da yaprak gibi dökülüyor evlatlarımız. Kimsenin umurunda değil. Hep hükümet kurmaya çalışıyorlar. Bakanın biri de diyor ki ‘ben şehit olmaya hazırım’. Hazırsa, gitsin güneydoğuya, göndersinler evlatlarını, tamam kendi gitsin. Madem şehit olmak istiyorsa gitsin binsin bir polis arabasına, binsin askeri aracına hemen avlarlar, hemen şehit ederler onu hiç merak etmesin.” diye konuştu.

Şehidin halası Şadiye Gerekli de “Şehit düşenler hep fakir fukaranın evlatları. Hiç var mı onlardan askerde şehit düşen? Niye askere gitsinler?” ifadelerini kullandı.

Turk Rıders Motor Kulübü Ceyhan Başkanı Ergün Yücel de amaçlarının hemşerilerinin acısını paylaşma olduğunu ifade etti. Yücel, “Asıl amaç burada motor sürmekten hariç toplumsal konularda birlik beraberliğimizi arttıracak şekilde göğsümüzde Türk bayrağını temsil ediyoruz. Buna inanarak gereken şeyleri yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı ve üyeleri ile Turk Rıders üyeleri, şehidin kabri başına giderek dua etti, Kur’an-ı Kerim okudu.