Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi. Düzenlenen programa Vali Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman, Erzincan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve eşi, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve eşi, askeri erkan ve kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Düzenlenen iftar programı öncesi bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, “Özellikle değerli şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bilsinler ki sizlerin aziz hatıraları bizler için her daim yolumuzda bir rehber önümüze ışık olacaktır.” dedi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise şehitlerin ve gazilerin haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceğini belirterek, “Canını bu vatan ve millet için seve seve feda eden aziz şehitlerimizin aileleri ile ve kahraman gazilerimizle iftar yemeğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvan alabilir. Şehitlik ve gazilik rütbesi ise hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Bu bakımdan rütbelerin en üstünü şüphe yok ki şehitlik ve gaziliktir.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından il protokolü oruçlarını şehit aileleri ve gaziler ile birlikte açarak sohbet etti.