GAZİANTEP (AA) - Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, "Tabii ki vatanımızı, milletimizi savunmak için, bayrağımızın inmemesi, ezanımızın susmaması için şehit vereceğiz. Yalnız hükümetimizin terör konusundaki kararlığı devam etmeli" dedi.

Dernek binasında şehit ailelerine yardım eden kurum ve şirketlere plaket verilmesine ilişkin düzenlenen törende konuşan Bayındır, terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmesinin gerektiğini söyledi.

Son günlerde çok sayıda şehit verdiklerini ifade eden Bayındır, "Tabii ki vatanımızı, milletimizi savunmak için, bayrağımızın inmemesi, ezanımızın susmaması için şehit vereceğiz. Yalnız hükümetimizin terör konusundaki kararlığı devam etmeli, hatta daha da ileri mücadele yöntemleri geliştirmeli" diye konuştu.

Antep Harbinde ve Çanakkale'de düşmanın kovulması gibi terör örgütünün de bir gün yok edileceğine olan inancını dile getiren Bayındır, şunları söyledi:

"Bizim hükümetten arzumuz terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmesi. Evlat diyorsa bizde çok, silah diyorsa, bizim silahımız kazma kürek. Terör örgütünün köklerini kazıyacağız. Derneğimizde evlatlarını şehit veren Kürt aileler var. Madem ki Kürtlüğü savunuyorlar neden o bin bir çileyle büyüttükleri evlatları öldürüyorlar. Bunların suçu, vatanını beklemek mi? Bayrağına sahip çıkmak mı? Şu anda son kozlarını kullanıyorlar. İnşallah ne gibi şeytan oyun yaparlarsa yapsınlar, o oyun kendilerinin başına dönecek."

Sani Konukoğlu Vakfı Müdürü Naci Bora da şehit yakınlarının bu vatan için hayattaki en değerli varlıkları olan evlatlarını verdiklerini, bu nedenle onlar için ne yapılsa az olacağını ifade etti.

Aynı zamanda emekli albay olan Bora, şehit yakınlarının birlik ve beraberlik içinde olmalarının çok önemli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından derneğe yardımda bulunan kurum ve şirketlerin temsilcilerine plaket verildi.