Sakarya Valiliği, şehit ailelerine verilecek övünç madalyası tevdi törenini basın mensuplarının takip etmesine izin vermedi.

Şehit P. Uzm. Çvş. Reğaip Şahin, J. Çvş. Mehmet Karabaşoğlu ve J. Er. Hakan Bayram'ın ailelerine devlet övünç madalyalarının bugün saat 11.00'de AFA Kültür Merkezi'nde yapılacak törenle verileceği belirtilmişti. Valilikten basına verilen bilgide; ailelerin, basının töreni takip etmemesini istediği iddia edilerek, gazetecilerden töreni takip etmemeleri bildirildi. Fotoğrafların valilik basın bürosundan gönderileceği bilgisi verildi. Bu uyarı üzerine gazeteciler töreni takip etmedi.

GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN TEPKİ

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Sezai Matur, şehit ailelerine verilen övünç madalyası tevdi töreninde basın mensuplarının görüntü alınmasının engellenmesine tepki gösterdi.

Matur, yaptığı yazılı açıklamada, vatani görevlerini ifa ederken PKK tarafından şehit edilen Sakaryalı Regaip Şahin, Mehmet Karabaşoğlu ve Hakan Bayram’ın ailelerine Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı onayı ile devlet övünç madalyaları tevdi edildiğini hatırlattı. Matur, şunları ifade etti: "Bu törende ne yazık ki geçmişteki madalya törenlerinin aksine basın mensuplarının görüntü almalarına izin verilmedi. Bu yasaklama kadar; yasak kararının ne gerekçeyle verildiği açıklanırken çelişkili ifadeler kullanılması da bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Basına bu tür yasaklamalar getirilmesine tepkiliyiz. Evlatlarını bu topraklar için şehit veren ailelerin en onurlu günlerinin kamuoyundan gizlenmesinin, adına çözüm süreci denen bu süreçle ilgili olduğunu düşünüyoruz. Her ne kadar görüntü almamıza izin verilmese de ailelerine övünç madalyaları tevdi edilen şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileriz."