Ramazan Bayramının birinci günü Kadifekale Hava Şehitliği'ne gelen aileler, dualar ederek şehitlerinin mezarlarını temizledi. Şehit anası Nesrin Ulucan, "Bize bayram yok zaten. Hayatımız bu şehitlik, başka bir hayatımız yok. Bayram da adı bayram.” diye konuştu.

İzmir Kadifekale Hava Şehitliği'ne akın eden şehit yakınları, gözyaşı döktü, dualar okudu, mezarları suyla yıkadı. Oğlu Gürcan Ulucan'ın 2008 yılında şehit mertebesine ulaştığını söyleyen acılı anne Nesrin Ulucan, “Bize Bayram yok zaten, göz yaşımızla kalkıyoruz geliyoruz, hep böyle ağlayarak geçiyor. 2008 yılında 'Güneş Harekatı'nda şehit oldu. Hayatımız bu şehitlik ev, başka bir hayatımız yok. Bayram da adı bayram.” diye konuştu.

'HER BAYRAM ACILAR TAZELENİYOR'

2007 yılında şehit olan oğlu Ceysu Ceylan'ın mezarı başında bekleyen anne Suna Ceylan ise, “Biz buradayız. Bayramı burada kutluyoruz 8 senedir.” dedi. Baba Hasan Ceylan da “Allah kimseye evlat acısı vermesin. Her bayram buradayız, her bayram acılar tazeleniyor.” şeklinde konuştu.

Şehit Emrah Aykaç'ın babası Mehmet ve annesi Sevim Aykaç da her bayram olduğu gibi sekizinci bayramlarında da şehitlikte olduklarını söyledi. Bayramın kendileri için buruk geçtiğini belirten şehit yakınları, mezarlarını sulayıp çiçek bırakarak, dua etti.