Şırnak’ta şehit edilen Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi, memleketi Malatya’da gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehidin annesi cenaze töreninde “Onlara karşı yıkılmayacağım” derken, kardeşleri ağabeylerinin üniformalarını giydi.

Şırnak’ta teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan İbrahim Tanrıverdi için Malatya Şehir Mezarlığı Camii'nde Cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Müftü yardımcısı tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehit için helallik istendi. Daha sonra askerler cenaze omuzlarına alarak askeri araca koydu. Kortej eşliğinde tekbirlerle şehitliği taşınan cenazeyi binlerce kişi uğurladı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve bazı kurumlar çelenk gönderdi. Çelenkler rüzgar nedeniyle düşmeye başlayınca askerler başında nöbet tuttu.

Şehidin ağabeyi ve kız kardeşi askeri üniforma giydi. Şehidin ağabeyi Cengiz Tanrıverdi, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huditi'ye sarılıp uzun süre ağlarken, şehidin babası Hasan Tanrıverdi de oğlunun tabutunu asker selamıyla karşıladı.
Cenaze töreninde şehidin yakınlarının yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı. Şehit annesi Gafure Tanrıverdi cenazenin ardından yürürken gözyaşları içinde “Ben bir şehit annesiyim. Dimdik yürüyeceğim. Ben yıkılmayacağım. İbrahim’in annesi güçlü diye kaydedin. Onlara karşı yıkılmayacağım.” dedi.

Şehit cenazesi top arabası ile taşınırken topluluk ‘Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir’, ‘Kahrolsun PKK’ şeklinde sloganlar attı. Şehit Üsteğmen Tanrıverdi'nin cenazesi daha sonra Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Defin işleminin ardından saygı atışı gerçekleştirilirken, şehidin resmi ve Türk bayrağı, baba Hasan Tanrıverdi'ye teslim edildi.

Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huditi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Erden Erdem ve Ali Şeker, AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci de katıldı.