Siirt’in Şirvan ilçesinde 19 Ağustos’ta meydana gelen patlama sonucu şehit olan 8 askerden Erzurumlu Recep Beycur ile önceki gün Tunceli merkezde polisle çatışma sonucu öldürülen PKK’lı Rıdvan İpek akraba çıktı. PKK'lı Rıdvan İpek'in cenazesinin de şehit asker Recep Beycur'un defnedildiği mezarlıkta toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit Recep Beycur’un cenaze töreni esnasında Cumhurbaşkanı’na tepki gösterdiği için bazı çevreler tarafından terörist ilan edilen ve ardından Erdoğan’a hakaretten hakkında soruşturma açılan şehidin kuzeni Ömer Bulur, “Ben yüreği yanan birisi olarak haykırmıştım, Allah aşkına kardeşi kardeşe kırdırmayın demiştim, haklı çıkmam için birilerinin daha ölmesi mi gerekiyordu? Biri şehit kuzenim, öbürü dayımın oğlu. İkisi de benim canlarım. Şehit Recep ile Rıdvan aynı mahallede büyüyüp aynı okula gittiler. Yiyip içtikleri ayrı gitmezdi. Recep ile Rıdvan birbirlerinin teyzeoğulları olmasından öte kardeş gibiydiler. Benim iki canım iki fidanım gitti. Şimdi iki akrabayı, iki fidanı doğup büyüdükleri mahallenin toprağına vereceğiz. Yazık değil mi? Allah aşkına bizim yüreğimiz yandı, daha ne kadar yürekler yanacak. Artık bu kardeş kavgasına son verilsin. Başkalarının ocağına ateş düşmesin. Akıl sahiplerinin biri çıkıp bu yaşananlara dur demesi ve siper olması lazım. Yoksa çok canlar yanacak, çok kardeşler vurulacak. Ömer Bulur, benim derdim birilerini suçlamak değildi. Şu yaşanan gerçekleri haykırmaktı. Bir kere daha haykırıyorum; bu kirli savaşa bir önce son verilsin, başka canlar yanmasın, başka kardeşler toprağa verilmesin." şeklinde konuştu.

Ömer Bulur, cenazenin defnedilmesi konusunda da “Henüz Rıdvan’ın cenazesini alamadık. O da bu toprağın evladı ve bizim akrabamız. Elbette köyümüzün mezarlığına yani Recep’le aynı mezarlığa defnedeceğiz.” diye sözlerini tamamladı.