Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, 25 Temmu 2015 günü askerî araca düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz, memleketi Manisa’nın Salihli ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Merkez Hamidiye Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazında gözyaşları sel oldu. Yavuz için önce askerî tören düzenlendi, ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin 11 yaşındaki oğlu Mehmet Eren Yavuz, babasını son yolculuğuna el sallayarak uğurladı. Şehidin yakınlarının feryatları da yürek dağladı.

Şehit İsmail Yavuz için camide düzenlenen törene ailesi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Özgür Özel, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, Erkan Akçay ve Zeynel Balkız, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin naaşını hastaneden camiye getirilesiye kadar oğlu yalnız bırakmadı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı eşliğinde camiye götürülürken gözyaşları sel oldu. Hastaneden camiye kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik mesafe boyunca ellerinde Türk bayrakları ile cenaze aracının önünde yürüyen vatandaşlar, teröre ve terör örgütü PKK'ya lanetler yağdırdı. Kaldırımda bulunan vatandaşlar da alkışlarla terörü lanetledi. Bazı vatandaşlar, tepkilerini gözyaşları içinde haykırarak dile getirdi.

Şehidin iki oğlundan biri olan 11 yaşındaki Mehmet Ere'in, naaşının getirilişinden itibaren babasına eşlik etmesi dikkat çekti. Mehmet Eren, gözyaşları içinde babasının fotoğrafını öptü. Naaşa dedesiyle birlikte el sallayan çocuğu teselli etmek de aile büyüklerine düştü. Musalla taşının başında, yakınları tarafından yakılan ağıtlar yürekleri burktu. Şehit eşi Birsen Yavuz, son görevini yerine getirirken tabuta sarılarak ağladı. Yavuz, komutanlar tarafından sakinleştirildi. Şehidin kardeşi Deniz Astsubay Kemal Yavuz ise dik durmaya çalışarak, “Merak etme ağabeyim, ben varım. Çocukların bana emanet. Merak etme paşam.” dedi. Henüz 1 yaşındayken annesini kaybeden şehit İsmail Yavuz’un teyzeleri de fotoğrafını öperek acılarını dindirmeye çalıştı.

Tabuta sarılarak gözyaşı döken Birsen Yavuz, 12 yıllık eşine ağıtlar yakarak veda etti. Yavuz, “İki kuzumu babasız bıraktılar. Evlerine ateş düşsün.” diyerek ağladı.
Şehidin babası Mehmet Yavuz ise, “Kimseye zararı dokunmazdı, askerlerini severdi. Askerlerini kurtardın, kendini kurtaramadın. Of İsmail of, yaktın beni İsmailim.” diyerek şehidine veda etti. Kızkardeşi Özlem Akkaya, “Yaklaştırmadılar bizi ağabeyim. Biz senin düşmanın değiliz. Biz onu koruruz, yaralarını sararız. Siz onu bizim elimize teslim etmediniz, başkalarının eline teslim ettiniz. Öpeyim ağabeyim. Küçücük ellerini, ayaklarını öpemedim ağabeyim.” diyerek tabuta sarıldı.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan’ın cenaze namazını kıldırması ve helallik alınmasının ardından şehit Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz’un naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze aracına götürüldü Kabazlı Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

'6 AYLIKKEN ANNESİNİ KAYBETMİŞTİ'

Şehit İsmail Yavuz’un hayat hikâyesi de yürek burktu. Birsen Yavuz ile evli olan, Mehmet Eren (11) ve Ali çınar (5) isimli iki oğlu bulunan Yavuz’un, çok kısa bir süre önce İzmir’e tayin emri geldiği belirtildi. Yavuz’un, daha kundakta bebekken kan kanseri olan annesi Melek Yavuz’u kaybettiği öğrenildi. İlk ve orta öğretimini Salihli’de tamamlayan Yavuz’un, 2 Mart 1978’de askeriyeye girdiği ve ilk görev yerinin Samsun olduğu, daha sonra sırasıyla Siirt, Kilis, Safranbolu ve son olarak Diyarbakır’a tayin edildiği, beş gün sonra ise yeni görev yeri İzmir’in Bornova ilçesine geleceği ifade edildi.

KARDEŞİ DE ASTSUBAY

Şehit Jandarma Astsubay İsmail Yavuz’un erkek kardeşi Kemal Yavuz’un da kendisi gibi astsubay olduğu ve Erdek’te denizci olarak görev yaptığı öğrenildi. İsmail Yavuz’un, Salihli’nin 37. şehidi olduğu bildirildi.