Siirt’teki bir operasyon sırasında helikopter kazasında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın’ın ismi Bartın İl Jandarma Komutanlığı brifing salonuna verilerek ölümsüzleştirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan günlük faaliyetlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, Siirt Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı emrinde görevli iken 10 Kasım 2012 tarihinde, Siirt ili Pervari ilçesinde gerçekleştirilen operasyon sırasında, içerisinde bulunduğu helikopterin kötü hava şartlarına bağlı olarak dağlık alana çarpması sonucu, 16 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın’ın ismi, Bartın İl Jandarma Komutanlığı brifing salonuna verilerek ölümsüzleştirildiği belirtildi.

Şehidin ailesinin de katılımıyla, Bartın İl Jandarma Komutanlığın’da 17 Ağustos 2015 tarihinde icra edilen törenle Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın Brifing Salonu’nun açılışı yapıldığı açıklandı.

ŞEHİTLERLE İLGİLİ YAPTIĞI ARAŞTIRMALARI KİTAP HALİNE GETİRDİ

Genelkurmay’ın bir başka faaliyet raporunda, Kastamonu ili Çatalzeytin ilçesi Konaklı köyü nüfusuna kayıtlı Ziya Yılmaz adlı vatandaşın soyağacı araştırmalarında; Birinci Dünya Savaşı’nda ve Kurtuluş Savaşı’nda Yusufoğulları sülalesinden 230 Şehidin bilgilerine ulaşmış ve yaptığı araştırmaları kitap haline getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, “Ziya Yılmaz tarafından, bu şehitlerin anısına Kastamonu-Çatalzeytin-Konaklı Köyü- Yusufoğulları Mahallesinde bir şehitlik yaptırılmıştır. Şehitlik ‘’Yusufoğulları Şehitliği’’ olarak adlandırılmış ve 15 Ağustos 2015 tarihinde Kastamonu Valisi, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı, Çatalzeytin Kaymakamı, Çatalzeytin Belediye Başkanı ve bölge halkının katılımı ile açılmıştır.” denildi.