Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Üniversite Senatosu’nun oybirliğiyle aldığı 29.07.2016 tarih 2016/20 sayı ve 1 nolu karar metnini, Kahramanmaraş Kent Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan Kahramanmaraşlılarla paylaştı. İlgili senato kararında;

“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’cü teröristler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yapılan saldırıda, teröristlerin başında bulunan örgüt mensubu sözde komutanı gözünü kırpmadan öldürüp, şehadete yürüyen, bu hareketiyle belki de darbenin başarısız olmasında en önemli etkenlerden biri olan kahramanımız Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in gösterdiği bu üstün cesaretin gelecek nesillere örnek olması ve ebediyen hatırda tutulması için, isminin Üniversitemiz Avşar Kampüsü 59-60 nolu parsel üzerinde bulunan parka verilmesine ve bu alanın Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Meydanı olarak isimlendirilmesine senatomuzca oybirliği ile karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

KSÜ Senato Kararı, Kahramanmaraş Kent Meydanı’nı dolduran demokrasi ve milli irade nöbeti tutan Kahramanmaraşlılardan büyük alkış aldı.

Bu güne kadar birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapan ve KSÜ Avşar Yerleşkesi içerisindeki en güzel sosyal alanlardan biri olan meydan, Rektör Deveci’nin talimatıyla geçtiğimiz aylarda Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerinin bayrakları ile donatılmıştı. Yaptığı kahramanlıkla bayrağımıza ve milletimize yapılan hain saldırıya dur diyen ve terörist darbecilere ilk kurşunu sıkan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adı, bu dostluk ve kardeşlik sembolü olan meydanda yaşatılacak.